menu

Europa-Park: de ideale uitstap vanuit het Zwarte Woud en de Elzas

Na 2 eerdere positieve ervaringen in Europa-Park kon een derde bezoek niet uitblijven. Het park is echt prachtig en is terecht al meermaals uitgeroepen tot beste pretpark ter wereld. Wist je trouwens dat Europa-Park ideaal gelegen is als je bijvoorbeeld op vakantie bent in de Elzas of in het Zwarte Woud? Of wanneer je op doorreis bent naar Oostenrijk of Italië!

Europa-Park de ideale uitstap vanuit het Zwarte Woud en de Elzas

© Reisfanaten.be

Ons verblijf

Tijdens ons eerste bezoek in Europa-Park hadden we een verblijf geboekt buiten het domein. Maar sinds we de tweede keer in Bell Rock beland zijn, zijn we nu absoluut fan van een overnachting in een van de themahotels. Dit keer kozen we voor het Italiaanse sfeerhotel: Erlebnishotel Colloseo, een uitstekend familiehotel met 4 sterren en een binnen- en buitenzwembad. Achter de imposante muren schuilt een wereld van luxe en verwennerij in het decor van een Italiaans stadje met gezellige piazza en replica van het Colosseum. Je neemt de magie van het themapark mee tot in je bed. Levendige restaurants, bars en ijssalons omringen het Piazza Romana met 30 meter hoge fontein. Het buffetrestaurant is zeer goed en komt ons bijzonder goed van pas na een hele dag spelen en razen in Europa-Park. Ook in het hotel blijft het speelplezier doorgaan tot na sluitingstijd van het park met een kinderspeelparadijs van 2 verdiepingen in de lobby en het animatieprogramma met onder andere de kinderdisco. Ed Euromaus en zijn vriendjes schuiven mee aan aan het uitgebreide warm & koud ontbijtbuffet.

Heel veel geheime plekjes

Europa-Park is niet alleen zeer leerrijk, betaalbaar en ook gastronomisch – ze hebben zelfs een sterrenrestaurant -,  het staat hier vooral vol met achtbanen, attracties voor groot en klein en leuke restaurants. Maar wat er ook heel speciaal is, is dat we vaak attracties ontdekken op plaatsen waar je het niet altijd verwacht. Achter een ogenschijnlijk gewoon huis zit een sprookje, een rollercoaster of een heus interactief spel. Iedere deur opendoen in Europa-Park, dus!

Europa-Park de ideale uitstap vanuit het Zwarte Woud en de Elzas Attractie

© Reisfanaten.be

Europa-Park in een notendop

Europa-Park is een groot, een heel groot pretpark. Ook al zouden er geen wachttijden zijn, dan nog is het onmogelijk om alle attracties in 1 dag af te werken. Trouwens wat die wachttijden betreft, dat valt heel goed mee. Het personeel is zeer professioneel en zorgt ervoor dat de wagentjes in een mum van tijd zo efficiënt mogelijk gevuld zijn zonder dat iemand op een plek zit, waar hij of zij niet had willen zitten. Slechts 2 plaatsen over en de volgende wachtenden zijn een groepje van 4? Een koppel dat iets verder staat aan te schuiven wordt uit de rij gehaald en gaat eerst. Geen discussie, zo gaat het voor iedereen sneller vooruit dan in een ‘ik was eerst en steek niet voor’-cultuur.

Europa-Park Duitsland het wordt een echte ver

© Reisfanaten.be

Het park is opgedeeld in verschillende kleine onderdelen, die elk in het teken staan van een Europees land. In elk onderdeeltje vind je zowel attracties voor grote durvers als speel- en belevenismogelijkheden voor kleinere kinderen of rustige plekjes voor wie liever met de 2 voetjes op de grond blijft. Families en gemengde groepen kunnen dus de hele dag door bij elkaar blijven en hoeven voor mekaar niet te wachten. Terwijl papa en dappere Fien met de Wodan naar beneden denderen, gaat kapitein Wout met zijn mama op walvissensafari. Op het einde van de rit ontmoeten ze elkaar weer in hartje IJsland. En dan hebben we het nog niet over de talrijke shows en vertoningen gehad.

Goedkoop en kwalitatief eten

In Europa-Park zul je nauwelijks fastfood vinden. Ieder land heeft zijn specialiteiten en voor 10 à 15 euro kun je al heerlijk eten met grote porties. Vergeet dus de friet, frikandel en gehaktballen uit andere pretparken. Hier zijn het Spaanse tapas, Griekse gyros of Nederlandse poffertjes. Maar liefst 20 restaurants zijn te vinden op diverse plaatsen in het park en allemaal in het thema van hun locatie. Een Franse bistro of een Ierse pub, de Aziatische keuken of mediterrane specialiteiten: vrijwel iedere Europeaan vindt er zijn eigen streekgerechten terug. Helaas is er geen België in Europa-Park. Maar frietjes hebben ze ook bijna overal.

Europa-Park de ideale uitstap vanuit het Zwarte Woud en de Elzas Eten

© Reisfanaten.be

Europa-Park 4 keer anders

Europa-Park kent 4 metamorfoses in een jaar. In de zomer draait alles rond zon en waterpret. Tijdens de kalmere maanden na de zomer sluit het park, maar met Halloween worden de pompoenen bovengehaald. Daarna volgt de winterversie van het park met kerstbomen en 3D-projecties in een magisch winterwonderland. Als het park dan echt dicht is, in november en van januari tot en met maart, heb je nog de Feelgood-weken. Dan is het park zelf niet toegankelijk, maar kun je genieten van de faciliteiten en culinaire verwennerijen in de parkhotels.

Ontbijten met een Europese muis

In veel andere pretparken moet je betalen om een bezoekje te krijgen van de lokale vedette. Hier niet. Niet schrikken, dus, als je plots hoog bezoek krijgt aan tafel en samen met Ed Euromaus, de mascotte van het park, op de foto kan. Een hoogtepunt voor de kinderen en de muis zelf heeft er ook duidelijk zin in.

Europa-Park de ideale uitstap vanuit het Zwarte Woud en de Elzas Muis

© Reisfanaten.be

Verder Duitsland in

Helaas zijn 3 dagen snel om, als je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat plezier hebt. Wij trekken Duitsland verder door en verkennen de regio rond Kassel. Ook hier hebben we al eerder heel leuke ervaringen opgedaan. Er is dus nog leesvoer!

Meer informatie over deze reis

Meer informatie over onze vorige vakanties in Europa-Park

5 reacties op “Europa-Park: de ideale uitstap vanuit het Zwarte Woud en de Elzas”

 1. Sylvia schreef:


  Ik ben zelf nog niet in het Europa park geweest maar ziet er wel zeer leuk uit om eens te doen.

 2. Davina schreef:


  Europa-Park is één van mijn favoriete parken in Europa. De thematisatie is prachtig, topattracties voor alle leeftijden, lekker eten en dat allemaal voor een ok-prijs. Na het zien van deze foto’s kriebelt het om er nog eens heen te trekken! Ik heb nog niet overnacht in een Europa-Park-hotel enkel in een Zimmer Frei in het aanpalende dorpje. Misschien toch eens één van de hotels overwegen!

 3. Lizzie | Globalizious schreef:


  Ahh zo te zien hebben jullie lekker genoten daar! Ik ben er nog nooit geweest, maar het is wel iets om te onthouden voor een keertje met de familie! 🙂

 4. Wannderful schreef:


  Zelf ben ik niet zo’n fan van zulke pretparken, maar ik ken wel een paar deugnieten die dit zalig zouden vinden… .Ideaal voor een leuke gezinsuitstap!

 5. Kimberley schreef:


  Lijkt me een erg leuk park om een keer te bezoeken!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen