menu

3 dagen/2 nachten naar Europa-Park in Rust – Duitsland

Europa-Park, het grootste thematische attractiepark van Duitsland is een aangename tussenstop op onze doorreis naar Oostenrijk. Het Zwarte Woud is ons nochtans als vakantiebestemming niet onbekend, doch dit leuke pretpark was nog niet eerder onder onze aandacht gekomen. We hebben al wat pretparkervaring in de voorbije jaren opgebouwd, in eigen land, maar ook in Nederland, Frankrijk, Portugal, Los Angeles en Florida. Toch waren we aangenaam verrast door dit Europese pretpark, gelegen in Rust, in het Zwarte Woud.

Het leukste pretpark ter wereld Dat is Europa-Park in Duitsland b

© Reisfanaten.be

Het is een pretpark met een geschiedenis. Het bestaat in 2015 40 jaar en dit wordt het hele seizoen gevierd. De mascotte Euromaus is onlosmakelijk verbonden met de eigenaarsfamilie Mack die sinds 1975 het attractiepark runt. Maar de geschiedenis van deze familie gaat veel verder terug. 235 jaar geleden start dit familiebedrijf na de productie van karrenwielen, met de productie van postkoetsen en woonwagens voor circussen en kermissen. In 1921 maken ze de eerste achtbaan en vandaag is het bedrijf Mack Rides één van de grootste achtbaanleveranciers ter wereld. Europa-Park opende aanvankelijk als een showroom voor de eigen attracties en groeide daarna geleidelijk aan uit tot het grootste attractiepark van Duitsland.

De gezelligheid en de sfeer in het park worden gecreëerd door de verschillende themagebieden. Meer dan 100 attracties zijn verspreid over 13 zones met elk een Europees land als thema. In het park is niet enkel fastfood en frisdrank te verkrijgen, maar in elk themagebied kun je gerechten uit het desbetreffende land eten.

Leuk is ook dat sommige attracties door elkaar lopen. De attractie “De magische wereld van de diamanten” kan je te voet bezoeken, maar schrik niet wanneer ineens de rollercoaster “Alpen Express” voorbij dondert. Ook de boomstammetjes dobberen in het donker tussen deze diamanten. Wanneer je graag eens kleddernat wordt, maar niet in de Atlantica Supersplash of de Poseidon durft, dan kan je te voet tot dichtbij de attractie komen en een douche nemen. Je doet je ogen dicht en gilt mee wanneer de boot voorbij dendert. Reeds op de parking, op weg naar de ingang, voel je de adrenaline in je opkomen. Daar wordt reeds aan de opwinding gewerkt, wanneer de Silver Star op bijna grijpafstand aan je voorbij scheert.

Europa-Park het grootste en leukste attractiepark van Duitsland a

© Pixabay.com

Als wandelaar kom je tot dichtbij de attracties. Je kan foto’s nemen en meegenieten van op korte afstand. De grote attracties, waaronder 11 achtbanen, worden afgewisseld met kleine. Er zijn veel attracties voor kleine kinderen en ook verscheidene overdekte speel- en klimtuinen. Bij zonnig weer neem je ook best zwemkledij voor de kinderen mee. Wanneer je aan een pauze toe bent, kunnen de kinderen verder hun energie kwijt in enkele speeltuinen met waterspelletjes.

Onze ervaring is dat je best 2 dagen uittrekt om het park te bezoeken, en dan nog zal je er niet in slagen om alle attracties en de verschillende shows te bezoeken. Dagelijks zijn er 6 uur shows te bezichtigen, gebracht door 250 artiesten uit verschillende landen: op het ijs, in de arena, in theaters en op pleinen. De wachttijden vallen goed mee, zeker bij de kleine attracties. Ook de grote attracties kunnen een vrij grote capaciteit aan. Bij de grote attracties zagen we in hoogseizoen wachttijden van 45 minuten, wat ook onze ervaring is in andere pretparken. Bekijk het positief. Dingen die je niet hebt kunnen doen omwille van de wachttijd, of omdat je te jong of te klein bent, zijn een reden om nog eens terug te keren.

Je kan overnachten in één van de hotels nabij het park. De architectuur van elk hotel is opgevat volgens een bepaald landenthema zoals bijvoorbeeld Italië met het Colloseum, een Portugees klooster of New England, de bakermat van de VS. Is een 4-sterren hotel te hoog gegrepen, dan kan je ook overnachten in tipitenten, blokhutten en huifkarren of in je eigen tent/caravan op de camping. Wij waren nogal laat met boeken. De laatste hotelkamer zagen we letterlijk aan onze neus voorbij gaan. Wij hebben onze pretparkervaring gecombineerd met een bezoek aan Straatsburg. We logeerden in Straatsburg, dat 50 kilometer ten noorden van Rust ligt.

Europa-Park de ideale uitstap vanuit het Zwarte Woud en de Elzas Attractie

© Reisfanaten.be

Het attractiepark heeft reeds verscheidene onderscheidingen gekregen die als referentie kunnen tellen. In 2010 kreeg het twee awards voor “Beste Europese park” en “Beste Europese attractie” tijdens de Diamond Theme Park Awards. In 2014 ontving het een Golden Ticket Award voor beste pretpark ter wereld in Amerika. Het is ook het enige pretpark dat kan uitpakken met een Michelin-onderscheiding. Het restaurant Ammolite in het hotel Bell Rock kan pronken met twee Michelin-sterren.

Met twee kleine kinderen zijn die mooie restaurants geen optie. Wij eten een keer in Oostenrijk, in het restaurant met zicht op het meer. Het Food Loop restaurant is ook een leuke ervaring in Engeland. Prijs/kwaliteit nogal aan de dure kant, maar wel leuk. In dit futuristische restaurant bestel je je menu via een modern touchscreen computer systeem. De rekening wordt opgeslagen op je kaart. Er komt geen ober aan te pas. Het eten en de drankjes glijden vanuit de nok van het restaurant over een rail naar beneden, naar de desbetreffende tafels.

 

Dit was de laatste attractie die we ervaren hebben in het park. We kunnen terugblikken op een schitterende vakantie met heel veel mogelijkheden voor de kinderen in een ontspannende, leuke en verrassende omgeving. Achter iedere hoek is werkelijk iets nieuws te zien en Europa-Park is dan ook één van onze favoriete pretparken geworden. De voorbije dagen hebben we heel veel gedaan en beleefd, doch er zijn nog vele leuke shows en attracties waar we kunnen naar verlangen in de toekomst.

Meer over deze vakantie:
7 tips voor een bezoek aan Europa-Park Duitsland
Europa-Park: het grootste en leukste attractiepark van Duitsland
Ons hotel in de (ruime) omgeving: Hotel Mercure Strasbourg Palais des Congres

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen