menu

Europa-Park: het grootste en leukste attractiepark van Duitsland

Europa-Park mag het grootste attractiepark van Duitsland genoemd worden. Niet minder dan 100 attracties en shows, waaronder 11 achtbanen, 6 uur show per dag en 250 artiesten uit 25 verschillende landen lokken jaarlijks meer dan 5 miljoen bezoekers naar de Duitse gemeente Rust. Vijftien themagebieden, waarvan 13 Europese landen, beslaan een terrein van 134 hectare. Sinds de opening op 12 juli 1975 verwelkomde het park maar liefst 100 miljoen bezoekers. Daarmee is het tevens het op één na drukst bezochte pretpark van Europa. Het aanbod aan attracties en shows wordt nergens anders geëvenaard.

Europa-Park het grootste en leukste attractiepark van Duitsland a

© Pixabay.com

 

Het attractiepark is niet alleen een plaats om te spelen, het geeft ook werk aan 3600 mensen. Bovendien gaan er per jaar gemiddeld 1300 zakelijke evenementen door. Europa-Park kreeg van zijn Zoover-recensenten een beoordeling van 9,2. Zowel bezoekers als branchegenoten lopen hoog op met het themapark. Europa-Park mocht dan ook door de jaren heen verschillende onderscheidingen ontvangen. Enkele voorbeelden uit de lange lijst zijn o.a. de Travelers Choice Award van Tripadvisor, de Primo Award van Neckermann, Parksmania en Parkscout Award voor het beste attractiepark, 2 Michelin-sterren (in 2013 kreeg een van hun restaurants als eerste attractieparkrestaurant ter wereld een ster) enz.

Dit zijn onze 5 leukste attracties in Europa-Park b

© Reisfanaten.be

 

Aan de rand van het park bieden 5 themahotels met 4 sterren- en 4 sterren superior-quotering slaapplaats aan 4000 gasten. Hier kun je nog eens terecht in 4 zwembaden, 4 sauna’s, 1 fitnessruimte en 3 wellness-centra. Hiermee is Europa-Park ook nog eens het grootste hotelresort van Duitsland. Wie de nacht avontuurlijker wil doorbrengen, kan terecht in een tipitent, een huifkar of een blokhut of in zijn eigen tent of caravan op het kampeerterrein met 1200 slaapplaatsen. De 74 restaurants, snackbars, bistro’s, cafés en ijstenten serveren de gerechten, die typisch zijn voor de verschillende Europese landen, zoals raclette, spaghetti, pannenkoeken, braadworsten, pizza, Wiener Schnitzels enz.

In Europa-Park kun je zonder enige moeite een aantal dagen vakantie vullen. Bovendien is het park uiterst aangenaam gelegen tussen het Duitse Zwarte Woud en de Franse Vogezen. Een combinatie met een natuur- en wandelvakantie behoort dus perfect tot de mogelijkheden. Hoe dan ook, een Europa-Parkervaring zul je niet gauw vergeten.

Meer over deze vakantie:
Ons reisverhaal: 3 dagen/ 2 nachten naar Europapark in Rust- Duitsland
7 tips voor een bezoek aan Europapark Duitsland
Ons hotel in de (ruime) omgeving: Hotel Mercure Strasbourg Palais des Congres

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen