menu

7 tips voor een bezoek aan Europa-Park Duitsland

Bang om verloren te lopen in Europa-Park? Dat is niet onbegrijpelijk, want Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland en het drukst bezocht in Europa. Het domein beslaat maar liefst 134 hectare en telt meer dan 100 attracties en shows, waaronder 11 achtbanen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een eerste bezoek aan dit themapark nogal overweldigend kan zijn. Om je bezoek aan Europa-Park optimaal te kunnen plannen, stelden eerdere parkbezoekers een lijst samen van 7 tips voor een maximale ervaring. Fasten your seatbells!

Het leukste pretpark ter wereld Dat is Europa-Park in Duitsland b

© Reisfanaten.be

 

Tip 1: Trek minimaal 2 dagen uit voor een bezoek aan Europa-Park. Heb je slechts 1 dag ter beschikking, zorg dan dat je al van bij het openingsuur, 9 uur, aan de deur staat. Het park sluit om 18 uur, maar op drukke dagen in het hoogseizoen blijft het langer open. Rond de middag wordt het sluitingsuur van die dag bekend gemaakt.
Tip 2: Maak op voorhand een lijstje van de attracties, die je zeker wil doen. Europa-Park heeft een uitgebreide website met heel wat informatie over de meer dan 100 attracties, ook wat betreft leeftijd- en lengterestricties. Je kunt een aantal dingen bekijken op YouTube en op Facebook. Ter plaatse krijg je een gratis plannetje en kun je een eerste verkenning doen met de EP-Express of de Eurotower. Of maak gebruik van de Europa-Park-App op je smartphone.
Tip 3: Deins niet terug voor de wachtrijen. Deze gaan in Europa-Park, door de grote capaciteit, zeer vlot vooruit. Bovendien geldt de sluitingstijd voor de wachtrijen, niet voor de attracties.
Tip 4: Pik een show mee of bezoek het park tijdens een van de vele evenementen, zoals bijv. tijdens Halloween. In het park is er dagelijks 6 uur entertainment. ’s Avonds is er in de Europa-Parkhotels ook nog altijd iets te beleven, bijv. de fonteinshow van Hotel Colosseo en Bell Rock.

Europa-Park de ideale uitstap vanuit het Zwarte Woud en de Elzas

© Reisfanaten.be

 

Tip 5: Jong en oud kunnen in het themapark terecht. Er zijn attracties en speelplaatsen voor de allerkleinsten met zitplaatsen voor de ouders. Dankzij de ‘baby-switch’ hoeven ouders niet twee keer door de wachtrij voor een attractie. Ten slotte is er ook een restaurant, specifiek uitgerust voor baby’s.
Tip 6: Overnacht je in een Europa-Parkhotel, dan blijft de pret duren. Hotelgasten hebben eerder toegang tot het park. Je kunt gratis parkeren, gratis gebruik maken van WiFi, gratis naar de sauna of in het zwembad. Bij het ontbijt staan de parkfiguren al klaar om je te entertainen.
Tip 7: Je eigen picknick meenemen is toegestaan, maar er zijn ook 74 eetgelegenheden verspreid over het park, waarin diverse culinaire specialiteiten van verschillende Europese landen geserveerd worden. Het park mag zelfs met twee Michelin-sterren uitpakken. Geen tijd te verliezen? Dan eet je toch gewoon tijdens een show in het restaurant van de Piraten van Batavia? Of verplaats je lunch naar een vroeger of later uur en doe attracties, terwijl de andere bezoekers eten.

Tot slot kunnen we hier echter nog een zeer belangrijke tip aan toevoegen: Geniet! Geniet van de stuk voor stuk fantastische attracties. Geniet van de mooie gebouwen, van de prachtige tuinen en van de sfeer van de 13 Europese landen, die in het themapark worden uitgebeeld.

Meer over deze vakantie:
Ons reisverhaal: 3 dagen/ 2 nachten naar Europapark in Rust- Duitsland
Europapark: het grootste en leukste attractiepark van Duitsland
Ons hotel in de (ruime) omgeving: Hotel Mercure Strasbourg Palais des Congres

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen