menu

Dit zijn onze 5 leukste attracties in Europa-Park

Wat ons betreft is Europa-Park een fantastische bestemming voor gezinnen met kinderen. Ook volwassenen zullen zich hier echter niet zo snel vervelen. Het is niet alleen een prachtig resort om te verblijven, je kunt er ook gewoon een dagje heen als je in de buurt op vakantie bent. Het park heeft meer dan 100 verschillende shows én attracties en wordt niet voor niets door sommigen het beste park ter wereld genoemd. Maar wat vinden wij dan eigenlijk de vijf beste attracties van Europa-Park? We zetten onze persoonlijke top vijf, in willekeurige volgorde, hieronder voor je op een rijtje.

Dit zijn onze 5 leukste attracties in Europa-Park a

© Reisfanaten.be

Arthur
Deze attractie is bedoeld voor kinderen vanaf minimaal 4 jaar en gebaseerd op de filmtrilogie van Luc Besson. Je vliegt met deze attractie dwars door het koninkrijk van Minimoys. Bijzonder aan deze attractie is dat hij zo groot is dat je zowel binnen als buiten terecht komt. Helaas is Arthur niet geschikt voor mensen met een handicap of als je kleiner bent dan een meter.

Atlantica Supersplash
De ultieme attractie voor de waterratten onder ons. Je gaat per boot op ontdekkingsreis waarbij je onder andere het bekende zeilschip Santa Marian tegenkomt. De attractie is gebouwd in een Portugese omgeving. Je komt bijvoorbeeld een uniek nagebouwd Portugees fort tegen. De Altlantica Supersplash levert overigens genoeg spanning op. Je vaart bijvoorbeeld een stuk achteruit en op een gegeven moment stort je met de boot op een snelheid van zo’n 80 kilometer per uur naar beneden. De attractie is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Wel moet je minimaal een meter lang zijn om in deze attractie te mogen.

Fjord-rafting met de trollenwereld
Nog zo’n fantastische waterattractie. Dit keer niet in de omgeving van Portugal maar in het hoge noorden van Scandinavië. In een raftbootje dat geschikt is voor maximaal zes personen word je meegenomen door een ruige en kolkende rivier, dwars door het landschap van Scandinavië. Hoewel het begin rustig is, wordt het steeds ruiger en zul je dankzij de verschillende watervallen en verraderlijke stroomversnellingen zeker niet droog blijven. De vaartocht van ruim vier minuten eindigt in een mysterieuze donkere grot. Geschikt voor echte waaghalzen die vier jaar of ouder zijn.

Dit zijn onze 5 leukste attracties in Europa-Park c

© Reisfanaten.be

Abenteuer Atlantis
Dit interactieve avontuur in Griekenland is letterlijk geschikt voor alle leeftijden. Het is niet heel erg eng, maar wel heel leuk om te doen. Je gaat in een tweepersoons gondel op avontuur met een onderzeeër naar de bodem van de grote oceaan. Daar kom je allerlei geheimen tegen zoals de tot de verbeelding sprekende stad Atlantis met geheimzinnige en bijzondere bewoners. Wie haalt de meeste punten?

WODAN – Timburcoaster
Deze houten achtbaan is alleen bedoeld voor de echte durfals onder ons. De topsnelheid is maar liefst 100 kilometer per uur en de maximale hoogte 40 meter! Je moet minimaal 120 centimeter en 6 jaar zijn om in deze achtbaan plaats te mogen nemen. Twijfel je? Dan kun je bij het begin van de achtbaan de testzitting proberen.

Meer informatie:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen