menu

Het leukste pretpark ter wereld? Dat is Europa-Park in Duitsland!

Naar mooie en goede dingen ga je terug. Dat geldt ook voor pretparken. Dat geldt ook voor ons. Na een eerdere kennismaking met Europa-Park waren we er vast van overtuigd dat we hier nog eens zouden terugkeren. Ondertussen was de goesting alweer zodanig groot, dat een verblijf niet langer meer kon uitblijven. De weervrouw had de zin ‘goed weer dit weekend’ nog niet uitgesproken of onze trip was al geboekt. We checken in in het 4 sterren-superior Bell Rock hotel, een van de hotels die behoren tot het pretpark, en stellen vast dat dit, net als het park, een heel goeie keuze is.

Het leukste pretpark ter wereld Dat is Europa-Park in Duitsland a

© Reisfanaten.be

Europa in een notendop

Europa-Park is – kort door de bocht – een combinatie van Disneyland, Plopsaland en de Efteling. Het domein is groot, mooi en super gezellig. Het is onderverdeeld in landen waarbij ieder land een aantal attracties heeft, alsook shows en eetgelegenheid. Elk land heeft een eigen look & feel. Je vindt er sprookjestaferelen, zowel kleine speeltuigen als grote toestellen, shows voor groot en klein, … Zo kun je van het kinderparadijs in Ierland op de Silver Star in Frankrijk overstappen. Dit is een van de hoogste en grootste stalen achtbanen van Europa, waarin je tegen 130 km per uur van 73 meter hoogte naar beneden raast. Nadien is een boottochtje in Abenteuerland aan te raden, vooraleer je je in IJsland door de Blue Fire Megacoaster laat wegkatapulteren.

Spectaculaire nachtrust

Hotel Bell-Rock is een ruim 4-sterren-superior hotel met een eigen sfeer en opzet. Het beschikt over een goed restaurant en is in het algemeen zeer kindvriendelijk. We hebben een kamer met een tweepersoonsbed en 2 stapelbedden. Er moet dus niet geruzied worden over wie in het bovenste bed mag slapen en we hadden nog 2 extra kinderen kunnen meebrengen. De kamer is zeer ruim en luchtig met frisse, heldere kleuren, tegelvloer en gerieflijke badkamer met inloopdouche. Het ontbijtbuffet is overweldigend met verse fruitsappen, ter plekke gebakken eitjes en andere Engels ontbijt-ingrediënten, broodjes in alle vormen en formaten en alles wat je je maar bij een vorstelijk ontbijt kunt voorstellen. Ook het avondmaal is in Hotel Bell-Rock een attractie op zich. Voorgerecht- en dessertbuffetten sluiten een waaier aan keukens in. Wij kiezen voor de wok-on-the-spot waarbij we zelf onze rauwe ingrediënten bij elkaar scheppen en vervolgens aan een kok overhandigen die onze maaltijd voor onze ogen roerbakt op een grote hete plaat. Onze indruk: een chique spel op kindermaat, want het loopt er vol met kleine prinsjes en prinsesjes.

Bloemlezing van de attracties en shows

Qua verblijfsduur raden wij ten minste 2 dagen aan om ten volle van het park te kunnen genieten. Maak er maar 3 van. Zeker als je enkele van de shows wil meepikken. Kun je moeilijk kiezen uit de verschillende voorstellingen, pik er dan misschien ‘Der dunkle Prinz’ in Spanje uit. Deze show vonden wij de indrukwekkendste – ridders stormen op levensechte paarden door de Spaanse Arena – en de meest hilarische, vooral wanneer het ezeltje zijn koppige kunstjes opvoert.

Het leukste pretpark ter wereld Dat is Europa-Park in Duitsland b

© Reisfanaten.be

Met onze kinderen van 5 en 7 hebben wij vooral genoten van Arthur, waarbij je zowel indoor als outdoor als miniatuurmensjes door een adembenemend koninkrijk zweeft. De Schweizer Bobbahn is dan weer iets heftiger, maar geen punt voor onze stoere dochter, die zelfs in de grote-mensenachtbanen kruipt. Maar eerst nog even de zwaartekracht tarten in de Jungfrau-Gletscherflieger en de Matterhorn-Blitz. Onze jongste spruit, die voor deze achtbanen nog net iets te jong is, roetsjt zonder problemen in het naburige Griekenland met de Pegasus-achtbaan. Daarna duiken we met zijn vieren Abenteuer Atlantis in om de vissen te laseren.

Nieuw in zomer 2017

Het is onbegonnen werk om al onze avonturen van deze 3 dagen te beschrijven. Er zijn dan ook meer dan 100 attracties in Europa-Park en we hebben er veel gedaan. De lange wachtrijen gaan dan ook vlot vooruit. Het park is heel efficiënt georganiseerd en het personeel werkt hard en doelgericht. Het optimale plezier van de bezoeker is voor hen bittere ernst. We vonden het alleen jammer dat we nog te vroeg waren voor het Voletarium. Deze attractie voor de allerkleinsten tot de allergrootsten opent pas in juni 2017. We zullen nog eens moeten terugkomen om over de Europese steden en tussen de besneeuwde Alpentoppen te vliegen. Europa’s grootste vliegende theater geeft ons alweer een excuus om nog eens naar Europa Park terug te keren.

Kindvriendelijk

Als er 1 ding over Europa-Park kan gezegd worden, dan is het wel dit: het park heeft bijzonder veel aandacht voor kinderen. Dit vertaalt zich in diverse speelparadijsjes zoals Abenteuerspielplatz of Wasserspielplatz, die zich in de buurt van de attracties voor grotere kinderen bevinden. Zo kunnen de jongste peuters zich ook vermaken, terwijl de oudere broertjes en zusjes de grotere uitdagingen aangaan. Elke wereld binnen het park biedt zo een combinatie aan voor verschillende leeftijden, zodat je steeds relatief dicht bij elkaar in de buurt kunt blijven, wanneer een opsplitsing van het gezin wenselijk is. De kindvriendelijkheid vertaalt zich ook in het feit dat heel wat grotere attracties al toegankelijk zijn voor kinderen vanaf 1 meter groot. Er worden wel eens grote ogen opgezet door de andere bezoekers, wanneer onze kleine Fien mee staat aan te schuiven voor een snellere en hogere rollercoaster, maar ze heeft de durf en de lengte, dus ze mag erin. Vanaf 1m20 mag je eigenlijk bijna op alles.

Het leukste pretpark ter wereld Dat is Europa-Park in Duitsland c

© Reisfanaten.be

Eten als attractie

Of je nu ziek gezwierd wordt of niet, honger krijg je sowieso en eten moet je toch. Meestal is de lunchpauze een heel vervelende en saaie onderbreking van een pretparkbezoek, maar niet in Europa-Park. Elk land heeft zijn specifieke restaurants. Zo kun je in Nederland aanschuiven voor een bordje poffertjes onder de molen, terwijl je in Duitsland de Bayerischer Biergarten kunt binnenwandelen. Een Franse bistro, een pizzeria, Griekse specialiteiten, vegetarische schotels … tot de FoodLoop, waar het eten uit de lucht komt gedwarreld.

Meer informatie:

4 reacties op “Het leukste pretpark ter wereld? Dat is Europa-Park in Duitsland!”

 1. Ludwina Defloor schreef:


  Na het lezen van jullie verhaal deze zomer ook een 2-daagse gepland. op terugkomst van onze vakantie in Oostenrijk slaan we nog even af. Nu al zin in.

 2. Maartje Hensen schreef:


  Klinkt en ziet er echt mega leuk uit! Snap niet waarom ik hier nog nooit ben geweest. En in die poffertjes heb ik nu al zin ;)!

 3. Eus schreef:


  Had nog nooit van dit park gehoord. Zal t onthouden, misschien voor in de toekomst.

 4. Kimberley Griffioen schreef:


  Nog nooit geweest maar klinkt echt heel erg leuk!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen