menu

De achtbanen in het Duitse Europa-Park kunnen iedereen bekoren

Het Europa-Park in het zuiden van Duitsland brengt je in één dag langs verschillende themagebieden door heel Europa. Natuurlijk mogen daarbij ook de achtbanen niet ontbreken, die je in een razend of net iets rustiger tempo door de diverse landen in dit prachtige continent voeren. Met een ruim aanbod van in totaal vijftien achtbanen is er voor ieder wat wils. Een greep uit de leukste achtbanen vind je hieronder.

© Reisfanaten.be

 

1. Silver Star
Adrenalinejunkies komen echt aan hun trekken in deze fantastische rollercoaster met een topsnelheid van 130 km/u en maar liefst 4 G-krachten. Met een top van 73 meter is het één van de hoogste achtbanen in Europa, van waaruit je de meest bloedstollende afdalingen kunt inzetten. Een ritje in de Silver Star duurt ongeveer 3 minuten, maar dit is beslist geen moment te kort! Minimale leeftijd: 11 jaar. Minimale lengte: 1,40 meter.

2. Wodan Timburcoaster
Een houten achtbaan die ook nog eens supersnel is? Jazeker, met de komst van de imposante Wodan Timburcoaster is ook dit helemaal bereikt. Je vindt hem in het gedeelte IJsland, waar hij onderweg zowel de Atlantica SuperSplash en de Blue Fire Megacoaster tegenkomt. Met een topsnelheid van 100 km/u is dit een attractie die je echt niet mag missen! Minimale leeftijd: 6 jaar. Minimale lengte: 1,20 meter.

3. Alpenexpress Enzian
Voor wie het allemaal wat minder snel hoeft te gaan is deze achtbaan ideaal. De attractie is uitgevoerd in de vorm van een treintje dat met een aangename snelheid van 45 km/u kriskras door het Alpenland Oostenrijk rijdt. Met name voor je kleine kinderen is het een echte aanrader. Minimale leeftijd: 4 jaar. Minimale lengte: 1 meter.

4. Waterachtbaan Poseidon
In bijna 6 minuten beleef je de mooiste verhalen uit de Griekse mythologie terwijl je aan boord van de bootjes van Poseidon eerst langs een prachtige oude tempel de klim inzet, om vervolgens in een razend tempo het water in te suizen. Hierna kun je nog even bijkomen voordat je weer uitstapt na je Griekse avontuur. Minimale leeftijd: 6 jaar. Minimale lengte: 1,20 meter.

5. Euro-Mir
Het bekende ruimtestation Mir is de inspiratiebron voor deze attractie vol actie in het Russische gedeelte van het park. Bereid je voor op een ongelooflijk spectaculaire rit door de ruimte, waarbij je onder meer een volledige 360 graden in het rond draait. Begin relaxt en eindig vervolgens met een ervaring van de 4 G-krachten tijdens deze razende rit. Minimale leeftijd: 8 jaar. Lengte: minimaal 1,30 meter en maximaal 1,95 meter.

6. Bobbaan
Echt even wat anders is de Zwitserse bobbaan. In tegenstelling tot de meeste andere achtbanen rijdt deze niet op een rails, maar beweegt hij zich voort in een baan van metaal. Op deze manier is het net alsof je aan de Olympische Winterspelen meedoet! Met een snelheid van 50 km/u raas je de baan over, waarbij je in de ruime 2 minuten durende rit 3 G-krachten ervaart. Minimale leeftijd: 6 jaar. Minimale lengte: 1,20 meter.

Meer informatie over deze reis

Meer informatie over onze vorige vakanties naar Europa-Park

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Elzas & Vogezen? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen