menu

Vliegend theater in Europa Park

Voordat de mensen de lucht inging, droomden ze in grote getale van de mogelijkheid om dat ook daadwerkelijk te kunnen doen. Waar er aan de ene kant veel mensen niet in geloofden, zijn er altijd mensen die er openlijk van droomden. In Europa-Park is een nieuwe attractie geopend waar je deze droom kunt leven. En natuurlijk komt de droom ook uit! Voletarium, zoals de nieuwe attractie heet, heeft tijd, geld en moeite gekost, maar dat is het meer dan waard.

© Reisfanaten.be

Bijzonder verhaal
Voletarium is gebouwd in het Duitse themagebied van Europa-Park. De attractie is gebaseerd op een verhaal van twee broers die ervan dromen om te kunnen vliegen en er alles aan doen om deze droom te verwezenlijken. Dat was overigens niet het oorspronkelijke idee. In eerste instantie wilde men namelijk kiezen voor een verhaallijn waarbij zeven oude wijzen een mysterieus vliegmachine uitvonden. Het verhaal was echter te ingewikkeld en vooral te lang om in de wachtruimte van de attractie uit te leggen. Daarom kwam men met de tweede versie. Overigens wilden de bouwers de attractie eerst ‘Flying over Europa’ noemen. Nu is echter besloten om de eerste film van de attractie zo te noemen. Daardoor kunnen er in de toekomst ook nog andere films vertoond worden.

Flying over Europa
Vliegen over Europa dus. Iets waar vele mensen van gedroomd worden en wat jij dus in werkelijkheid kunt brengen, niet eens zover over de Belgische grens heen. In een prachtig bijbehorend decor word je meegenomen op een vliegreis langs 14 prachtige bestemmingen verspreid over heel Europa. De beelden daarvan zijn uiteraard vanuit een vliegtuig genomen waardoor het echt een heel realistische beleving is. Vooral omdat de rest van het decor binnen de attractie ook levensecht is. Je hebt daardoor het gevoel dat je volledig wordt meegezogen in het avontuur van de twee broers die willen vliegen over Europa. En het leukste is dus dat er in de toekomst dus ruimte is voor andere avonturen binnen deze attractie.

Vliegend theater
Deze geweldige attractie wordt overigens ook wel het vliegende theater genoemd. Jong en oud genieten zonder twijfel van de prachtige tocht waarop je meegenomen wordt naar de mooiste plekjes in Europa. De beelden zijn levensecht waardoor het net lijkt alsof je echt in het vliegtuig zelf zit.

Europa-Park
Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland dat ongeveer 30 kilometer ten noorden van Freiburg ligt. Het is dus niet eens zover rijden vanuit België. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat het voor heel veel Vlamingen een geweldig uitje is in de vakantie om bijvoorbeeld enkele dagen naar Europa-Park te gaan. Een geweldige park voor jong en oud! Het attractiepark is opgedeeld in themagebieden waarbij gekozen is voor talloze landen uit Europa. Het is bijzonder om te zien hoe deze themagebieden per land zijn ingedeeld en daarnaast zijn er ook nog eens heel veel verschillende attracties voor zowel de jongeren als de oudere kinderen. Zelfs volwassenen gaan zich hier prima vermaken!

Meer informatie over deze reis

Meer informatie over onze vorige vakanties naar Europa-Park

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Elzas & Vogezen? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen