menu

Gezinsvakantie: 4 nachten Genk en omstreken

Na een leuk weekend in Hasselt, hebben we de smaak van Limburg te pakken. We beslissen om nog eens terug te keren voor een kort verblijf. Deze keer nemen we de kinderen en de fietsen mee.

We kiezen een logement in Genk: drie nachten in hotel Stiemerheide. Het hotel is omringd door een golfterrein. We zijn zelf geen golfers, maar uit ervaring weten we dat dergelijke hotels in een rustige omgeving liggen en een mooie natuurlijke omkadering hebben.

Stiemerheide 2

Genk is een ideale uitvalsbasis voor allerlei activiteiten. Wie wil fietsen in en om Genk, komt zeker aan zijn trekken. Genk is gelegen in de Limburgse Kempen, vlakbij één van de vijf toegangspoorten van Nationaal Park De Hoge Kempen, namelijk Kattevennen. Gedurende deze vier dagen hebben wij onze auto op de parking gelaten.

We bevinden ons vlakbij knooppunt 30 en trekken er met de fiets op uit. We rijgen al fietsend de knooppunten aan mekaar (41, 60, 61, 63, 64, 29). Ook de wandelaar vindt in dit stukje Limburg zijn gading. Nationaal Park De Hoge Kempen biedt een waaier van mogelijkheden.

kattevennen genk

Op zoek naar cultuur en patrimonium, zien we ons al gauw opnieuw genoodzaakt een keuze te maken. Vier dagen zijn kort. We bezoeken het domein Bokrijk. Naast een bezoek aan het openluchtmuseum en de tentoonstelling over de sixties, brengen we ook een leuke namiddag door in de gratis openluchtspeeltuin. Toestellen voor klein en groot, avonturenparcours, maar wij hebben een zwak voor de Hopla-speelhoek. Hopla is nog altijd de held van onze peuter en kleuter. In dit domein kun je niet alleen spelen en cultuur opdoen, maar ook wandelen in de rustgevende bossen en langs prachtige vijvers.

bokrijk 2

We hadden ook een bezoek aan C-mine kunnen brengen. Op een speelse en avontuurlijke manier leren jong en oud de geschiedenis van de mijnbouw kennen. Je kunt het ook rustiger aan doen of zelfs relaxen in de wellness en lekker eten.

cmine genk 3

Voor ons lag de nadruk op fietsen, wandelen en spelen met de kinderen. Nochtans hadden we er ook een leuke citytrip naar Maastricht kunnen aanbreien. Op een half uurtje met de auto bevind je je in deze prachtige cultuur- en winkelstad. En winkelen kan natuurlijk ook in Genk zelf of in Maasmechelen Village, op een kwartiertje rijden van Genk. Kortom: een bezoek aan Genk en omgeving, dat is voor ieder wat wils.

Wat moet je weten over deze reis
Onze hotelkeuze
Wat is er nog te doen in de omgeving
Wat is er nog te beleven in Limburg

Tags:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen