menu

Genk

Deze prachtige stad in de provincie Limburg telt maar liefst meer dan 65 000 inwoners. Ze ligt vlakbij Hasselt, Zutendaal, Opglabeek, Houthalen-Helchteren en As.

genk centrum

Genk is altijd een belangrijke stad voor de industrie in Vlaanderen geweest. Vroeger kwam dit vooral door de drie steenkoolmijnen: Winterslag, Waterschei en Zwartberg. Vandaag is het vooral de ligging van Genk die de stad belangrijk maakt: aan de autosnelweg E314 en het Albertkanaal.

Door de mijnen kwamen veel immigranten naar Genk om er te werken. Daardoor heeft vandaag ongeveer 1/3e van de Genkenaars een allochtone afkomst. De Italiaanse gemeenschap is het grootst. Dat de samenstelling van de bevolking multicultureel is, merk je aan de verschillende religieuze bouwwerken zoals moskeeën en kerken.

Genk is een bruisende stad. Er is altijd wel iets te beleven. De shoppingcentra zorgen bijvoorbeeld voor een heerlijk dagje onbezorgd winkelen. Shopping 1 is het oudste shoppingcenter van België. Shopping 2 en Shopping 3 zijn iets moderner.

genk winkels

Een heleboel bezienswaardigheden zorgen ervoor dat een vakantie in Genk één grote ontdekkingstocht wordt. Denk maar aan domein Bokrijk, de mijngebouwen, C-mine, de mooie kerken en moskeeën. Of de toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen: Kattevennen. Jaarlijks is er ook “Genk on stage”. Een gratis festival in het stadscentrum dat drie dagen duurt. Inter(nationale) gasten, bekende en minder bekende namen zorgen voor één groot volksfeest.

Wat moet je weten over deze reis
Lees ons reisverhaal
Onze hotelkeuze
Wat is er nog te doen in de omgeving
Wat is er nog te beleven in Limburg

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen