menu

Nationaal Park Hoge Kempen

Op 23 maart 2006 werd het enige nationaal park van Vlaanderen geopend. Er zijn zes verschillende toegangspoorten met elk een ander thema. Zij vormen het startpunt van jouw bezoek aan het park. Maak jouw keuze uit de poorten Connecterra, Kattevennen, Lieteberg, Mechelse Heide, Pietersheim en Station As en ontdek een prachtige wereld vol natuur.

Hoge Kempen 1

Het park is 5700 hectare groot en ligt verspreid over Genk, As, Zutendaal, Maasmechelen, Lanaken en Dilsen-Stokkem. Wandelaars hebben maar liefst 300 km routes klaarstaan. Ze kunnen kiezen uit 40 lusvormige wandelingen. De kortste is 3 km en de langste 14 km. Elke route vertrekt aan een toegangspoort. Wie van een uitdaging houdt, kan een wandeling van 72 km maken die 5 poorten met elkaar verbindt.

Het park is een paradijs op aarde voor fietsers en paardenliefhebbers. Deze laatste kunnen genieten van heerlijke ritjes op hun trouwe ros. 140 km onverharde ruiter- en menpaden zijn klaar om ontdekt te worden

Naast wandelen, fietsen en paardrijden zijn er nog een heleboel andere leuke dingen te doen! Afhankelijk van de toegangspoort die je kiest, kom je snel bij leuke activiteiten zoals het insectenpad in Zutendaal. Volg er 2,5 km lang een vlinder die je naar de Beestentoren leidt. Daar wonen allerlei insecten, vogels en zoogdieren.

Het stenenpad in Genk neemt je dan weer mee op reis door de tijd. De stenen uit verschillende geologische tijdperken zijn indrukwekkend. Het blotevoetenpad in Zutendaal is echt een unieke ervaring. Trek je schoenen uit en wandel 2 km over hout, stenen, gras, leem, door een labyrint, water en over zandheuvels. Geïnteresseerd in de ruimte? De Cosmodome in Genk leert je er alles over!

Het Nationaal Park Hoge Kempen staat garant voor een leuke dag in de natuur. Er zijn activiteiten voor echt iedereen.

Wat moet je weten over deze reis
Lees ons reisverhaal
Onze hotelkeuze
Wat is er nog te doen in de omgeving
Wat is er nog te beleven in Limburg

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen