menu

Daguitstap Kattevennen

Kattevennen is één van de zes toegangspoorten tot het Nationale park Hoge Kempen. Je kan er het natuurthema “Macrokosmos” op verschillende manieren ontdekken.

Cosmodrome
In dit moderne leercenter, leer je alles over de ruimte. Er is een permanente interactive tentoonsteling maar regelmatig zijn er ook andere activiteiten. In de sterrenwacht vind je een telescoop met een lens van maar liefst 20 cm en een brandpuntafstand van 3 meter. Hiermee kan je tot 400 keer vergroten! Na elke show kan je de sterrenwacht gratis bezoeken en de planeten bekijken. Van oktober tot en met maart kan je dit ook elke vrijdagavond om 20 uur doen.

kattevennen genk 2

Wandelen
Wandelliefhebbers bevinden zich hier in een paradijs! Je kan er 3 wandelroutes verkennen: volg de pijltjes! Daarnaast zijn er ook nog enkele speciale routes. Het Planetenpad is 4,5 km lang en leert je meer over 8 planeten van ons zonnestelsel. Het Stenenpad leert je aan de hand van 30 stenen meer over de geschiedenis van de aarde.

kattevennen genk

Fietsen
Er zijn verschillende fietsroutes op het domein zelf maar je kan ook aansluiten op het fietsroutenetwerk. Zo verken je de mooiste plekjes van het park. Je kan natuurlijk ook zelf een tocht samenstellen naar jouw wensen. Dit kan heel makkelijk door het knooppuntensysteem. Kattevennen is knooppunt 30. Als je de verbinding maakt met de knooppunten 41, 60, 61, 63, 64 en 29 kom je tijdens je route 4 van de 5 toegangspoorten tegen.

Paardrijden
Ruiters opgelet: Kattevennen heeft maar liefst 140 km rijplezier voor jullie in petto! In juli en augustus kunnen de kleinere paardenliefhebbers ponyrijden. Een ritje met de huifkar is een leuke activiteit voor het hele gezin.

Minigolf
De minigolfbaan met 18 banen is een echte aanrader.

kattevennen genk 3

Honger en dorst gekregen van al die actie? In brasserie De Krater is het heerlijk ontspannen bij een hapje en een drankje. En ondertussen kunnen de kinderen heerlijk ravotten op de speeltuin de Speelplaneet. Je merkt het al: een dagje Katevennen is een leuke en leerrijke daguitstap voor jong en oud(er)!

Contactgegevens
Planetariumweg 18, 3600 Genk
+32 (0)89 65 55 55
kattevennen@genk.be

Wat moet je weten over deze reis
Lees ons reisverhaal
Onze hotelkeuze
Wat is er nog te doen in de omgeving
Wat is er nog te beleven in Limburg

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen