menu

Fietsen in Genk

Ben je een echte fietsliefhebber? Hou je van een gevarieerde fietroute tussen de schoonheid van de natuur? Dan is Genk dé stad bij uitstek voor jou.

fietsen genk 1

Aan de hand van verschillende knooppunten, kan je makkelijk zelf een fietsroute uitstippelen. Even geen inspiratie? Geen probleem. Je kan natuurlijk ook steeds voor één van de 6 fietslussen kiezen. De afstanden van deze lussen zijn (van 1 naar 6): 13 km, 17 km, 24 km, 59 km, 35 km en 55 km.

Elk van deze routes brengt je langs allerlei mooie plaatsen en bezienswaardigheden. Onderweg kom je bijvoorbeeld ontmoetingscenter C-mine tegen. Je gaat ook langs Kattevennen, de toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Verder kunnen bijvoorbeeld ook de heksenschool, de Sint-Eventiuskerk, het R.A.F. monument, Natuurreservaat ‘De Maten’, de Tuibrug van Hasselt en domein Bokrijk jouw pad kruisen.

fietsen genk 2

In Nationaal Park Hoge Kempen kan je ook heerlijk fietsen. Toegangspoort Kattevennen is de ideale plaats om te starten. Aan de hand van het knooppuntensysteem kan je een leuke route uitwerken. Kattevennen zelf is knooppunt 30. Maak je de verbinding met de punten 41, 60, 61, 63, 64 en 29? Dan ga je langs 4 van de 5 toegangspoorten. Een aanrader!

Is jouw fietshonger nog niet gestild? Op de website van toerisme Limburg kan je routes zoeken op basis van verschillende criteria. Fiets je graag recreatief? Pik je graag wat geschiedenis mee? Of ga je liever de sportieve toer op? Het kan allemaal.

Wat moet je weten over deze reis
Lees ons reisverhaal
Onze hotelkeuze
Wat is er nog te doen in de omgeving
Wat is er nog te beleven in Limburg

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen