menu

Wandelen in Limburg

Wie Limburg zegt, denkt meteen aan de prachtige natuur. Maar ook de dorpen en stadskernen zijn een bezoekje waard. En hoe kan je die beter verkennen dan te voet? Geniet van een stevige wandeling op jouw eigen tempo en ontdek de schoonheid van het mooie Limburg.

wandelen limburg

Zin om de stad te beleven? Er zijn wandelingen in o.a. Bilzen, Bree en Hasselt. En omdat Hasselt zo veelzijdig is, zijn er maar liefst 4 verschillende themaroutes: Trendy Hasselt, Creatief Hasselt, Bohemien Hasselt en Exclusief Hasselt. De Jeneverroute is ook een aanrader. In Zonhoven kan je dan weer terecht voor een cultuurhistorische wandeling en in Berlingen voor een multiculinaire ontdekkingstocht. En dit is maar een greep uit het ruime aanbod!

De natuur verkennen kan op verschillende manieren. Een mooie wandeling kan een uitdagend karakter krijgen in de vorm van een echt natuurspel. Zoals bijvoorbeeld de Bovenhout- of Veurboswandeling in Voeren. Het insectenpad maakt een tochtje door de natuur dan weer extra leerrijk. Maar er zijn natuurlijk nog een heleboel andere paden die je kan bewandelen.

kattevennen genk

Een wandeling op maat is ook steeds een optie. Aan de hand van knooppunten kan je deze makkelijk zelf uitstippelen. Voor inspiratie en een ruim aanbod aan wandelroutes kan je steeds terecht bij wandelen in Limburg of toerisme Limburg.

Wat moet je weten over deze reis
Lees ons reisverhaal
Onze hotelkeuze
Wat is er nog te doen in de omgeving
Wat is er nog te beleven in Limburg

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen