menu

Daguitstap Bokrijk

In Bokrijk kan men toveren met de tijd. Het openluchtmuseum neemt je terug mee naar de geschiedenis. Drie museumdelen en drie verschillende dorpsdelen zorgen voor één groot avontuur. Tussen de meer dan 100 historische gebouwen met authentieke meubels ontdek je allerlei ambachtslui en historische figuren.

bokrijk

In het Haspengouw van 1914 zijn altijd vier tot acht acteurs aanwezig. Zij zorgen voor een unieke sfeer. In Oost- en West-Vlaanderen doen ambachtslieden hun geheimen uit de doeken. Leer de kneepjes van het vak van de hoedenmaakster, spinster of mandenvlechter. En probeer het zelf eens! Het oude Kempense dorp leert je dan weer alles over de leefwereld van vroeger. Wonen, werken… het ging er vroeger helemaal anders aan toe.

bokrijk 2

Naast het openluchtmuseum heeft domein Bokrijk nog veel meer te bieden. Met een oppervlakte van 550 hectare is er voor ieder wat wils. Wandel- en fietsliefhebbers zullen zeker genieten van de prachtige natuur. Even uitrusten kan aan de gezellige cafeetjes. En kinderen zullen zich zeker niet vervelen dankzij de grootste openluchtspeeltuin van België.

Contactgegevens
Bokrijklaan 1
3600 Genk
T +32 (0)11 265 300
F +32 (0)11 265 370
bokrijksales@limburg.be

Openingsuren en tarieven

  • Domein Bokrijk en openluchtspeeltuin: het hele jaar door van 9u00 tot 21u00. Toegang is gratis.
  • Openluchtmuseum: van 29 maart t.e.m. 28 september van 10u00 tot 18u00. Gesloten op maandag , behalve op feestdagen en de maandagen van juli en augustus. Parking is betalend.
    * onder voorbehoud van wijzigingen

??????????

Wat moet je weten over deze reis
Lees ons reisverhaal
Onze hotelkeuze
Wat is er nog te doen in de omgeving
Wat is er nog te beleven in Limburg

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen