menu

Maastricht

Maastricht is een prachtige stad met een boeiende geschiedenis. Een Romeinse nederzetting zorgde voor het ontstaan van de stad. Een Romeinse weg of heirbaan kwam hier aan bij een doorwaadbare plek: de Maas. Omdat een doorwaadbare plaats ook wel een tricht genoemd werd, kwam de naam Maastricht tot stand. Op de oevers van de Maas kwamen een dorp en een heiligdom.

maastricht

 

Na de Romeinse periode van de stad kwam het Christendom op. Sint Servatius werd de bisschop en beschermheilige van de stad. Na zijn dood groeide Maastricht uit tot een geliefde en religieuze plaats voor toeristen. Dit is allemaal te danken aan de vele kapellen, kloosters, basilieken … die de stad sieren.

Door de eeuwen heen ontstonden er verschillende wijken. Ze hebben elk hun eigen karakter en zijn dus zeker het ontdekken waard. De Markt, Wyck, Het Vrijthof, Céramique, Stokstraatkwartier, Belvédère, Jekerkkwartier, Sint Pieter/Villapark en Vrijthofstraatjes zorgen steeds weer voor leuke verrassingen.

maastricht2

Maastricht telt een heleboel bezienswaardigheden. Denk maar aan de grotten van Noord Sint Pietersberg, de Kazematten, het Bonnefantenmuseum, het Bassin, het Kruisheren Klooster, het Musae Forum, de Sint Janskerk … hier ontdek je echt elke keer iets nieuws.

Er zijn ook een heleboel leuke dagattracties die voor mooie momenten met het gezin zorgen. Het domein Pietershem, GaiaZOO, Labyrint Drielandenpunt Vaals en subtropisch zwemparadijs Mosaqua Gulpen zijn maar enkele van de vele mogelijkheden.

Wat moet je weten over deze reis
Lees ons reisverhaal
Onze hotelkeuze
Wat is er nog te doen in de omgeving
Wat is er nog te beleven in Limburg

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen