menu

Bezienswaardigheden Genk en omgeving

Genk is een geweldige stad in het gastvrije Limburg. De natuur is prachtig en de inwoners hartelijk. Maar ze heeft nog andere troeven. Er zijn een heleboel bezienswaardigheden die een vakantie in Genk de moeite waard maken. In Genk zelf zijn Bokrijk, C-mine en Kattevennen de topattracties. In de buurt kan je heerlijk shoppen in Maasmechelen Village, Maastricht verkennen of genieten van een dagje Plopsa Indoor met het hele gezin.

genk centrum

Kattevennen – Nationaal Park Hoge Kempen
Kattevennen is één van de toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Elke poort heeft een eigen thema. Voor Kattevennen is dit de “Macrocosmos”. Aan de hand van verschillede ervaringen leer je meer over de ruimte en het ontstaan van de aarde. Voorbeelden zijn een bezoekje aan de Cosmodrome of een wandeling langs het Planeten- of Stenenpad.

Natuurlijk kan je ook gewoon heerlijk op je eigen tempo wandelen en fietsen. De verschillende routes leiden je langst de mooiste plekjes van het park. Ook ruiters beleven hier een heleboel rijplezier. Honger en dorst van alle actie? Geniet van één van de heerlijke gerechten in de brasserie.

kattevennen genk

C-mine

De vroegere mijngebouwen van Winterslag kregen een andere functie. Vandaag is C-mine een ontmoetingscentrum. Bezoekers worden gestimuleerd om creatief te zijn. Zo kan je er bijvoorbeeld een workshop rond porselein volgen. Onstpannen kan je tijdens een leuke film in de bioscoop. Maar ook wie aan zijn conditie wil werken, kan er terecht: ontdek de moderne fitness.

Natuurlijk mag de geschiedenis van de gebouwen niet vergeten worden. Met de C-mine expeditie leer je verhalen over de mijnen kennen en kan je in een interactieve geluidscel al jouw creativiteit kwijt. Als hoogtepunt wacht de beklimming van de schachtblok. Die is 60 meter hoog. Maar wie niet zo hoog durft, kan tot 15 meter gaan of op het prachtig aangelegde plein blijven. Kinderen kunnen samen met hun ouders de mijn verkennen met het familiespel “Waar is Cyriel de Krekel?”.

Bokrijk
Op het domein van Bokrijk kan men toveren met de tijd. Het openluchtmuseum leert je alles over het leven van vlak voor de oorlog. In het Haspengouwse dorp lopen figuranten rond die bijdragen tot een unieke sfeer. Ontdek de oude huisjes en hun oorspronkelijke inboedel. Maar ook over oude ambachten zal je iets bijleren. En tijdens een workshop kan je die kennis ook meteen uitproberen. Maar het domein van 550 hectare heeft nog meer in zijn mars. Wat dacht je van de grootste buitenspeeltuin van België? Je kan er natuurlijk ook heerlijk wandelen en fietsen.

Maasmechelen Village
Maasmechelen Village is dé place to be voor iedereen die van shoppen houdt. Je vindt er de mooiste merken. En er zijn het hele jaar door mooie kortingen! De verschillende faciliteiten zorgen ervoor dat een dagje winkelen nog leuker wordt dan anders. Zegt een persoonlijke shopping assistent jou wel iets?

Maasmechelen village

Maastricht
Ook deze mooie stad in het zuiden van Nederland, Maastricht, is een bezoekje waard. Ontdek haar rijke verleden aan de hand van enkele prachtige gebouwen. Of verken één van de vele musea.

Plopsa Indoor Hasselt
Regent het tijdens jouw verblijf in Limburg? Geen probleem: Plopsa Indoor Hasselt zorgt ervoor dat iedereen een fijne dag beleeft. Er zijn speciale attracties voor de kleinsten. Maar ook de rest van het gezin beleeft hier een leuke dag door de familieattracties. Bovendien ben je er in goed gezelschap: er zijn altijd spetterende shows en jouw favoriete Studio 100-figuren willen graag op de foto met jou. Mega Mindy, Plop, Kaatje en Kamiel … we komen eraan!

plopsa indoor

Wat moet je weten over deze reis
Lees ons reisverhaal
Onze hotelkeuze
Wat is er nog te doen in de omgeving
Wat is er nog te beleven in Limburg

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen