menu

Wandelen in Friesland

Op reis naar Friesland? Vergeet dan zeker geen wandelschoenen mee te nemen. In Wolvega zijn verschillende routes die je langs de mooiste plekjes natuur brengen. Het parcours Groene Wissel Wolvega voert je naar de Linde en Lendevallei. Geniet van de rust want met deze route bewandel je bijna alleen maar landwegen, bos- en graspaden. Het station van Wolvega vormt het startpunt.

lindevallei wolvega

Nationaal Park De Weerribben-Wieden heeft een uitgebreid aanbod van wandelroutes. De kortste is 500 meter en de langste ongeveer 4,5 km. Voorbeelden zijn het zintuigen-en natuurpad. Deze starten bij het buitencentrum van de Weerribben. Het laarzen- en vlonderpad begin je dan weer bij het bezoekerscentrum van de Wieden.

nationaal park de weerribben wieden

Giethoorn staat vooral bekend omwille van de vele wateractiviteiten. Bootje varen, suppen, kajakken … het kan er allemaal. Maar wist je ook dat je er heerlijk kan wandelen? Twee routes die het ontdekken waard zijn, zijn de Giethoorn Natuurwandeling Beulakerwiijde (10 km) en de Natuurwandeling Wanneperveen en Veenweidepad. Zo leer je “Hollands Venetië” op een heel andere manier kennen!

lauwersmeer

Friesland is enorm veelzijdig. En dat merk je ook aan de verschillende nationale landschappen. Er zijn er maar liefst vier: Lauwersmeer, Schiermonnikoog, De Alde Feanen en het Drents-Friese wold vormen de ideale achtergrond voor een dagje heerlijk stappen. Maar tijdens jouw verblijf mag een bezoek aan de nationale landschappen Noardlike Fryske Wâlden en Zuidwest Fryslân zéker niet ontbreken. Je vindt er een unieke combinatie van natuur, landbouwgebied en cultuurhistorie. Gewoonweg prachtig!

Extra informatie op de website:
Ons reisverhaal in Friesland
Ons hotel in Friesland: Wolvega Van der Valk
Het natuurgebied De Alde Feanen
Het pittoreske dorpje Earnewâld
Varen in Friesland
Varen in Giethoorn
Fietsen in Friesland
Nationaal park De Weerribben-Wieden
Giethoorn

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen