menu

Giethoorn

Giethoorn ligt in de Nederlandse provincie Overijssel. De bijnaam “Hollands Venetië” heeft het dorp te danken aan zijn schilderachtige uitzicht. De vele bruggetjes en waterwegen zorgen voor een romantische en unieke sfeer.

giethoorn

Wie op zoek is naar een actieve vakantie, vindt in Giethoorn zeker wat hij zoekt. Er is een heleboel te beleven. Altijd al op het water willen lopen in een aquabubble? Dan kan je hier je droom waarmaken. Maar je kan er ook bijvoorbeeld (kruis)boogschieten en minigolfen. Of één van de vier musea bezoeken. Er is een leuke museumboerderij: ’t Olde Maat Uus. En Histomobil is een museum voor autoliefhebbers. Maar De Oude Aarde en MTN-Giethoorn zijn ook een bezoekje waard.

t olde maat uus

Giethoorn ligt aan de rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Een echte aanrader! Je kan er een leuke kanotocht maken of het moerasbos ontdekken. De prachtige natuur nodigt uit tot wandelen. Er zijn een heleboel mooie routes om te verkennen. Wandeling De wieden is bijvoorbeeld 5 km lang. Met de Giethoorn Natuurwandeling Beulakerwijde stap je 10 km. Natuurwandeling Wanneperveen en Veenweidepad neemt je dan weer 14 km lang mee door de Giethoornse natuur. Je kan die natuurlijk ook altijd met de fiets verkennen.

varen in giethoorn

Maar het zijn vooral waterliefhebbers die hun hartje zullen verliezen aan dit mooie dorp. Als je dit waterrijke gebied bezoekt, moet je het natuurlijk bevaren. Laat je rondvaren door een ervaren schipper of word zelf de kapitein van een fluisterboot. Liever met de armen aan de slag in een kano of kajak? Romantisch samen trappen op een waterfiets? Of misschien ben jij wel helemaal in de ban van Suppen (Stand up Paddleboarding)? Het kan allemaal. De mogelijkheden lijken wel eindeloos!

Extra informatie op de website:
Ons reisverhaal in Friesland
Ons hotel in Friesland: Wolvega Van der Valk
Het natuurgebied De Alde Feanen
Het pittoreske dorpje Earnewâld
Varen in Friesland
Varen in Giethoorn
Wandelen in Friesland
Fietsen in Friesland
Nationaal park De Weerribben-Wieden

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen