menu

Varen in Friesland

In het noorden van Nederland bevindt zich het uitgestrekte en ongerepte Friesland. Het staat bekend om zijn prachtige, open en waterrijke lanschap.  Het is dan ook niet te verwonderen dat de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap dit tot mooiste provincie van Nederland uitriep. De leukste en indrukwekkendste manier om van dit stukje schoonheid te genieten is er doorheen te varen. Friesland bevat immers het grooste aaneengesloten gebied aan binnenmeren in Europa.

varen in Friesland

Door de omvang van de provincie bestaat er een groot en divers aanbod aan vaartochten. Speciaal voor kinderen is er de Woudaaproute. Je kan er met het hele gezin op ontdekkingstocht over de Friese waterwegen. Daarnaast kan je onderweg bij verschillende dorpen aanmeren. Daarbij is Terherne zeker de moeite waard. Hier bevindt zich het themapark Kameleondorp, waar je de avonturen van de beroemde Sietse en Hielke Klinkhamer kan naspelen.

kameleondorp friesland

Na jarenlange werkzaamheden is het voor de watersportliefhebbers nu ook mogelijk om de gehele Elfstedentocht te varen. Deze wereldbekende route doet onder andere Leeuwarden (hoofdstad van Friesland) en Dokkum (met zijn beroemde watertoren) aan. Indien de gehele tocht je wat te veel van het goede lijkt kan je ook slechts een gedeelte bevaren via de historische Middelseerûte. Deze vormt al sinds de middeleeuwen een belangrijke verbinding tussen Leeuwarden en Sneek. Voor velen geldt dit als het mooiste stukje Friesland omdat het de grens bestrijkt tussen het “oudland” en het “nieuwland”, welke vroeger door de zee ingenomen was. Het is dan ook de ideale tocht om tot rust te komen en voluit te genieten van het adembenemende landschap. Welke delen van Friesland je ook bevaart je zal er altijd je hart kunnen ophalen!

elfstedentocht varen

Extra informatie:
www.vareninfriesland.nl
www.friesemeren.nl

Extra informatie op de website:
Ons reisverhaal in Friesland
Ons hotel in Friesland: Wolvega Van der Valk
Het natuurgebied De Alde Feanen
Het pittoreske dorpje Earnewâld
Varen in Giethoorn
Wandelen in Friesland
Fietsen in Friesland
Nationaal park De Weerribben-Wieden
Giethoorn

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen