menu

Fietsen in Friesland

Nederland is het fietsland bij uitstek. Ook Friesland is de ideale plek voor een heerlijk tochtje door de natuur. Geniet van het landschap bezaaid met grote meren en weiden. En laat je verrassen door het bos en vele water van het Gaasterland.

fietsroute friesland

Dankzij een uitgebreid fietsroutenwetwerk kan je heel makkelijk zelf een parcours uitstippelen. Hou je van recreatief fietsen? Of trek je er liever meerdere dagen op uit? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Uiteraard kan je ook steeds kiezen voor bekende (knooppunt)route. Wat dacht je van de Elfstdedenfietsroute van 275,1 km lang?

fietsknooppunten

Friesland telt maar liefst 4 nationale parken: Lauwersmeer, Schiermonnikoog, De Alde Feanen en het Drents-Friese wold. Ze vormen het ideale decor voor een dagje met de fiets. En heb je al gehoord van nationale landschappen? Deze beschikken over een unieke combinatie van natuur, landbouwgebied en cultuurhistorie. Friesland heeft er 2: Noardlike Fryske Wâlden en Zuidwest Fryslân. Het ontdekken waard!

de alde feanen

Andere plaatsen waar je je volop sportief of recreatief kan uitleven zijn Giethoorn en Wolvega. Een voorbeeld is het parcours Wolvega- Rottige meenthe- Linde. 33 km lang genieten met vertrek aan de Lelylaan in Wolvega. In Nationaal Park Weerribben-Wieden vind je ongetwijfeld je zin tussen één van de vele mooie fiestroutes.

Extra informatie op de website:
Ons reisverhaal in Friesland
Ons hotel in Friesland: Wolvega Van der Valk
Het natuurgebied De Alde Feanen
Het pittoreske dorpje Earnewâld
Varen in Friesland
Varen in Giethoorn
Wandelen in Friesland
Nationaal park De Weerribben-Wieden
Giethoorn

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen