menu

Nationaal park De Weerribben-Wieden

Nationaal park De Weerribben-Wieden in Nederland is volledig door de mens gemaakt. En dat zou je helemaal niet zeggen. De natuur is er op z’n mooist. Het zuidelijke deel van het park, de Wieden, wordt beheerd door Natuurmonumenten. De Weerribben door Staatsbosbeheer. Zij onderhouden het park met de grootste zorg.

water weide weerribben

Het waterrijke gebied van de Wieden kan je best ontdekken met een mooie kanotocht. De rest van het park kan je verkennen aan de hand van mooie fiets– en wandelroutes. Trek je stapschoenen aan en bewandel bijvoorbeeld het vlonder- of laarzenpad. Er is al een tocht vanaf 0,9 km. Fietsers vinden routes tot 43,1 km.

Weerribben friesland

In het park staan verschillende mooie bouwwerken. Achter het bezoekerscentrum staat een molen: de Foeke. Je vindt er ook 4 eendenkooien. Zelfs de grootste eendenkooi van heel Europa ligt hier. Met 30 hectare is de Grote Otterskooi echt enorm. Een ander imposant gebouw is de watertoren van Sint Jansklooster. Deze vind je aan de rand van de Wieden. Durf jij hem beklimmen?

weerribbenroute pond oversteken

 

Extra informatie op de website:
Ons reisverhaal in Friesland
Ons hotel in Friesland: Wolvega Van der Valk
Het natuurgebied De Alde Feanen
Het pittoreske dorpje Earnewâld
Varen in Friesland
Varen in Giethoorn
Wandelen in Friesland
Fietsen in Friesland
Giethoorn

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen