menu

Varen in Giethoorn

In de Nederlandse provincie Overrijssel bevindt zich een verborgen pareltje. Giethoorn, met zijn vele waterwegen, meren en bruggetjes, wordt dan ook  terecht wel eens het Hollands Venetië genoemd. Dit unieke landschap ontstond doordat de Flagellanten (bepaalde sekte) er in de dertiende eeuw de eerste veenkolonie in Nederland oprichten. Door de vervening creëerde men over de eeuwen heen plassen en meren. Om de gewonnen turf makkelijker te vervoeren groef men bovendien vaarten en sloten. Zo vormen  vele huizen als het ware eilandjes, enkel te bereiken door bruggetjes.

Giethoorn punter

Daarnaast verplaats(t)en de inwoners zich via de zogenaamde punters. Deze zijn een  soort platbodemschepen die door hun gelijkenis met de gondel je helemaal kan doen wegdromen in een Venetiaanse sfeer. Dit prachtige natuurgebied trekt dan ook elk jaar vele toeristen. Zo kan je op zeer diverse manieren je laten onderdompelen in de schoonheid van natuur en dorp door het uitgebreide aanbod aan watertochten.

Giethoorn varen huizen

Éen van de populairste activiteiten is het huren van een fluisterboot. Hierbij ga je met je boot volledig zelfstandig op ontdekkingstocht met de kaart in de hand doorheen de vele waterkronkels en meren.

Dit is dan ook de ideale manier om op eigen tempo te genieten. Daarnaast zijn er ook rondvaarten welke begeleid worden door ervaren schippers. De meer romantische zielen komen aan hun trekken bij het dobberen op een authentieke punter. Voor wie het avontuur wil opzoeken zijn er kano’ s en kajakken beschikbaar. Tot slot zijn er nog tal van andere vormen van waterpret te beleven; waterfietsen, (wind)surfen, suppen (stand up paddle surfing) en nog veel meer.

giethoorn oud gedeelte

In het wondermooie Giethoorn is er dus zeker voor elk wat wils!

Extra informatie:
http://www.giethoorn.com/varen/

Extra informatie op de website:
Ons reisverhaal in Friesland
Ons hotel in Friesland: Wolvega Van der Valk
Het natuurgebied De Alde Feanen
Het pittoreske dorpje Earnewâld
Varen in Friesland
Wandelen in Friesland
Fietsen in Friesland
Nationaal park De Weerribben-Wieden
Giethoorn

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen