menu

New York State

De staat New York heeft een lange en fascinerende geschiedenis en is één van de leukste plaatsen die je vandaag kunt bezoeken. New York is vooral populair om zijn cultuur maar is ook talrijke keren beschreven in films, televisiedocumentaires en boeken.

Uiteraard is New York als city trip heel populair, maar als je even verder op de kaart kijkt, moet een bezoek aan steden als Albany en de thuishaven van de beroemdste watervallen, Niagara, je toch ook kunnen bekoren. New York is één van de meest bevolkte gebieden in Amerika en na enkele dagen van cultuur kan een beetje rust en natuur een welgekomen afwisseling zijn.

Freedom Tower Lucht

New York City
De stad New York is opgedeeld in 5 gebieden, welke bestaan uit de Bronx, Manhattan, Staten Island, Queens en Brooklyn, Je vindt er het hoofdkwartier van de VN en het jaar door zijn er honderden politici werkzaam. Een vakantie naar New York staat borg voor tal van activiteiten, zo kun je eindeloos winkelen, geschiedenis ophalen, hoge gebouwen spotten of tal van meesterwerken bezoeken in de diverse musea die New York rijk is. Maar ook een bezoekje aan het Empire State Building, Rockefeller Center of een show of Broadway meepikken is leuk.

Bezienswaardigheden New York State
Naast een city trip naar de stad New York zijn er ook andere bezienswaardigheden binnen de staat zoals Buffalo, de op één na grootste stad van de staat, of de beroemdste watervallen ter wereld in Niagara. Zij die altijd al gedroomd hebben om eens voet op Canadese bodem te zetten, kunnen hier terecht. Je kunt immers de watervallen bezoeken langs zowel Amerikaanse als Canadese zijde.

Niagara Falls Overzicht

Adirondack State Park
Dit is geen nationaal park maar heeft er toch wel veel van weg. Dit gebied is trouwens groter dan de Everglades, het Grand Canyon National Park en Yellowstone samen. Wandelen, kamperen en genieten van de natuur zijn hier top!

Adirondack State Park Loper

Hoe je je vakantie ook wilt invullen in Amerika, alleen al in de staat New York ben je zoet voor een paar weken. Goede reis alvast.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen