menu

Broadway Theatre District New York

Voor de betere podiumkunsten weet je waar je moet zijn, want een Broadwaymusical zien, staat meestal op het to do-lijstje van de goedgeïnformeerde toerist. Broadway is de verengelsing van ‘brede weg’ zoals de Nederlandse kolonialen de straat vroeger noemden.

Broadway Theatre District New York a

© Pixabay.com

Broadway loopt door Manhattan, New York, en heeft de bekendste theaters ter wereld. Als je er ‘s avonds loopt, proberen de theaters je te lokken met gigantische borden voor – hoofdzakelijk – musicals. Daar komt ook de bijnaam the Great White Way vandaan; de hele straat baadt in de verlichting van de billboards.

Een musical bijwonen op Broadway is meestal redelijk duur. Daarom kun je je best op voorhand goed informeren over welke shows er spelen en recensies lezen. Je wilt geen fortuin uitgeven om je drie uur lang te ergeren. Voor gezinnen met kinderen is The Lion King een absolute aanrader, in het Engels weliswaar.

Broadway Theatre District New York b

© Pixabay.com

Wie de kinderen thuislaat, kan genieten van klassiekers als Hairspray, Mamma Mia en het legendarische Phantom of the Opera, Andrew Lloyd Webbers musical die al het langst speelt en wereldwijd al meer dan vijf miljard dollar opbracht.

Voor kaartjes tast je diep in je buidel: de betere plaatsen kosten al snel meer dan 130 dollar. Mensen met minder poen op zak laten best niet na Broadway eens te bezoeken. ‘s Avonds waan je je zo in het New York van de jaren dertig.

Pik eens een show of musical mee.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen