menu

Phantom of the Opera

The Phantom of the Opera is de musical op Broadway met de meeste records. Het is de langstlopende show. Sinds de première in januari 1988 trekt de show volle zalen, dat is langer dan de al even legendarische musical Cats.

Phantom of the Opera Affiche

The Phantom of the Opera is dus de langstlopende show en bijgevolg ook de meestbekeken show. Dat levert een recette van voorlopig ongeveer vijf miljard dollar op.

Millions of viewers can’t be wrong, luidt de zegswijze. En dat klopt ook. The Phantom of the Opera is het meesterwerk van baron Andrew Lloyd Webber. Bij de release won ze zeven prestigieuze Tony Awards. Baron Webber schreef ook voor onder andere Pie Jesu, Jesus Christ Superstar, Evita, enz. Dat leverde hem een indrukwekkend palmares op met in totaal meer dan 60 nominaties voor Tony Awards en meer dan 100 nominaties voor de Oliver Awards.

Phantom of the Opera Scène

Het verhaal van The Phantom of the Opera spreekt tot de verbeelding. Het is het liefdesverhaal gebaseerd op het Franse boek Le Fantôm de l’Opéra van Gaston Leroux. Het verhaal gaat over een mysterieus misvormd muzikaal genie dat verliefd wordt op een knappe sopraanzangeres. Een indrukwekkend liefdesverhaal in de beste Broadwayshow ooit. U kunt dus niet missen.

Kaartjes koopt u zoals vaak het best op voorhand. Ze kosten tussen de 30 dollar en de 120 dollar. Een bezoekje aan Broadway is pas af als u the Phantom of the Opera gezien hebt.

Phantom of the Opera Trap

Pik eens een show of musical mee.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen