menu

Mamma Mia

Iedereen houdt van ABBA. Dat is een understatement dat nogmaals bewezen wordt door de waanzinnig succesvolle musical Mamma Mia op Broadway. Mamma Mia is wat men noemt een jukebox musical: een verhaal gebaseerd op een boek, begeleid door muziek, in dit geval muziek van ABBA.

Mamma Mia a

© Pixabay.com

Het verhaal heeft dus niets met de geschiedenis van de populaire muziekgroep te maken maar wordt wel ondersteund door hun muziek. Onder andere SOS, Dancing Queen, Money Money Money, Take A Chance On Me, The Winner Takes It All, Voulez Vous en Super Trouper passeren de revu.

Het verhaal speelt zich af op een Grieks eiland. De jonge Sophie staat op het punt te trouwen en wil aan de arm van haar vader de kerk binnenwandelen. Maar ze weet niet wie hij is. Dat is het vertrekpunt van een show die je een goeie twee uur aan je zetel zal kluisteren. De musical is zo populair dat er al een filmversie van gemaakt is in 2008, met Meryl Streep, Pierce Brosnan en Julie Walters.

De musicalversie haalde ruwgeschat tot hier toe al meer dan twee miljard dollar op. De eerste versie van de musical werd gelanceerd op West End in Londen in 1999 en trok ook naar Broadway in 2001. Sindsdien vult ze daar dag na dag volle zalen. Je zult er dus snel moeten bij zijn als je kaartjes wil voor de fenomenale show die vijf keer genomineerd werd voor een Tony Award.

Pik eens een show of musical mee.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen