menu

Lion King

Disney heeft zijn plek al lang veroverd op Broadway. Met musicals als Mary Poppins, The Little Mermaid en The Lion King. Gezinnen met kinderen hebben dus geen enkele reden meer om Broadway links te laten liggen.

Lion King Scène

The Lion King vertelt het verhaal van de jonge leeuw Simba die na de dood van zijn vader vlucht naar de jungle. Daar leert hij Timon en Pumba kennen. Zij peppen hem weer op en als Simba volgroeid is, besluit hij het recht in eigen handen te nemen. Scar, de leeuw die zijn vader vermoordde, is nu onrechtmatig koning van het rijk. Simba gaat de confrontatie aan en eist zijn plaats weer op. Ondertussen is er ook nog Nala, het leeuwinnetje op wie Simba verliefd is.

Lion King Choreo

De filmversie van dit verhaal heeft iedereen gezien en lijkt niet te overtreffen. Tot je het Minskoff Theatre binnenstapt. Een hele jungle en een rist dieren tot leven wekken op een podium is geen sinecure. Maar de producenten slagen er moeiteloos in. Voor je het weet, word je meegezogen in een verhaal dat je vanbinnen en vanbuiten kent, maar dat je toch telkens weer verrast.

De muziek is fantastisch (geschreven door Elton John), de zang van topkwaliteit, de acteerprestaties top en de kostuums en decors levensecht. De musical won zes van de prestigieuze Tony Awards, dus je weet dat je goed zit voor een avondje amusement voor het hele gezin. Kaartjes voor the Lion King in het Minskoff Theatre op Broadway kosten tussen de 70 en 130 dollar.

Lion King Affiche

Pik eens een show of musical mee.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen