menu

Rockefeller Center New York

In het hartje van Manhattan, New York ligt een kleine stad. Het Rockefeller Center is een gigantisch gebouwencomplex in art deco stijl, opgetrokken door de steenrijke familie Rockefeller.

Rockefeller Center Front

In de oorspronkelijke plannen had Rockefeller junior ruimte voorzien om er een operazaal bij te bouwen voor de Metropolitan Opera. Maar na de beurscrash van ’29 veranderde hij die plannen. Het hele gebouw werd gebouwd tijdens de Grote Depressie, wat voor veel werkgelegenheid zorgde voor de New Yorkers.

Het Rockefeller Center is een verzameling van kantoorgebouwen, waar onder andere Radio City Music Hall, Nintendo World Store, tv-zender NBC en Bank of America huizen. Op de eerste woensdag na Thanksgiving (de tweede maandag van oktober) worden voor het Rockefeller Center de lichtjes van een reusachtige kerstboom aangestoken. Een bekend ritueel dat opgeluisterd wordt door optredens en op televisie vertoond wordt.

Als u Rockefeller Center in de winter bezoekt moet u zeker ook eens de ijspiste die er dan ligt uitproberen. De Rockefeller ijspiste is een vaste waarde in de winters van New York. Wie liever niet met beide voeten op de grond wilt blijven, neemt er best de lift naar ‘Top of the Rock’. Helemaal op de top van het Center krijgt u een fantastisch zicht over New York. Het is aangeraden tegen het vallen van de avond of tijdens de nacht. Dan ziet u een glimmend New York en krijgt u een fantastisch zicht op het verlichte Empire State Building.

Rockefeller Center Luchtfoto

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen