menu

The Bronx New York

Vlak over the Harlem River aan de rand van Manhattan vind je The Bronx. Het is een van de bekendere, of beruchtere, wijken van New York. Het was oorspronkelijk een gebied van de Indianen dat de Nederlander Jonas Bronck later van hen afkocht. Nu draagt het zijn naam.

Bronx Grafitti

Het ligt gesandwicht tussen Harlem River en de Hudsonrivier en is een van de meest dichtbevolkte gebieden van New York, maar toch is er een gigantische hoeveelheid natuur en parken te vinden. Tussen die parken staat een klein huisje waar de bekende Amerikaanse schrijver Edgar Allen Poe zijn laatste dagen doorbracht.

The Bronx is vooral bekend als een zwarte wijk met veel armoede, waar het niet veilig is na zonsondergang, maar daar is niet zoveel van waar. Een groot aantal universiteiten, chique winkels, deftige restaurants en museums bewijst dat The Bronx niet de sloppenwijk van New York is.

Bronx Straten

Het wereldberoemde Yankee Stadium is er sinds jaar en dag gevestigd en er is een kruispunt ingericht als een “miniatuurversie” van Times Square, voor de toerist met pleinvrees. Het Bronx Museum of the Arts heeft een verzameling van hedendaagse kunst en de Bronx Zoo een verzameling van, uiteraard, dieren.

Amper twintig procent van de bevolking van the Bronx is blank, dertig procent is zwart en de rest is onderverdeeld in honderden verschillende nationaliteiten, kleuren en religies. Een smeltkroes die heel wat oplevert: de latin jazz, breakdance en hiphop werden er geboren en veroverden van hier uit de hele wereld.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen