menu

Yankee Stadium New York

Het Yankee Stadium is voor de sportliefhebbende toerist een verplichte stop in New York. Het stadion vind je in het uiterste zuiden van New York, namelijk in The Bronx. Het nieuwe Yankee Stadium is de thuishaven van de New York Yankees en ligt vlak tegenover het oude yankee stadium.

Yankee Stadium Gevel

Dat werd gebouwd in 1923 en is nu in onbruik, maar nog steeds te bezoeken. Het gloednieuwe en reusachtige stadium werd pas in gebruik genomen in april 2009. Het bevat heel wat verwijzingen naar het oude, als homage aan de succesvolle geschiedenis van de legendarische yankees.

Met een capaciteit van ruim 52.000 zitplaatsen is het een machtige plaats om een basebalmatch te volgen. Het geluid van een vijftigduizendkoppig publiek dat als één man luidop meeleeft met de wedstrijd is een moment dat u kippenvel zal bezorgen.

Yankee Stadium Lucht

Met zo’n roemrijk verleden moet je natuurlijk ook een museum kunnen vullen. En dat doen de yankees met gemak: in het Yankee Museum binnenin vind je de Ball Wall. Een muur vol gesigneerde baseballen. Het topstuk is de bal die gesigneerd werd door Babe Ruth.

Een match van de yankees bijwonen in hun thuisstadium is zeker en vast de moeite voor wie van sport houdt. Soms worden er ook andere evenementen gehouden zoals een afstudeerfeest voor studenten of massa-missen.

Yankee Stadium Binnen

Maar kaartjes voor de Yankees bestelt u best op voorhand, want ze zijn heel gegeerd. De duurste kaartjes durven al eens tot meer dan tweeduizend dollar te gaan!

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen