menu

Times Square New York

Times Square in New York heeft haar bijnaam niet gestolen. “Crossroads of the World” noemen de New Yorkers het. De echte naam van het plein komt trouwens van de krant The New York Times.

Times Square New York a

© Pixabay.com

De redactie van het dagblad was er vroeger gevestigd en verdrong de oude naam Longacre Square met de veel bekendere huidige variant. Op dit plein komen Broadway en Seventh Avenue samen en passeren dagelijks honderdduizenden voertuigen en mensen.

Het plein staat vooral bekend om de vele billboards die je verleiden tot een aankoop. Wil je jezelf op Times Square vereeuwigen op canvas, dan moet je zeker een portretje laten maken door een van de vele kunstenaars daar. Voor de New Yorkers is het de plek waar ze verzamelen als er groot nieuws verwacht wordt.

Times Square New York b

© Pixabay.com

Of het nu gaat om presidentsverkiezingen, boksmatchen, of feestdagen, Times Square is altijd the place to be. Vooral op oudejaarsavond. Dan kun je samen met honderdduizenden anderen aftellen naar het nieuwe jaar met the fameuze ball drop. Terwijl je aftelt, daalt een bal neer op Times Square tot iedereen ‘Happy New Year’ krijst en een indrukwekkend vuurwerk losbarst.

Miljoenen mensen volgen dit jaarlijkse evenement mee op televisie. Oudejaarsavond vieren op Times Square New York moet je absoluut eens in je leven meegemaakt hebben.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen