menu

Bronx Zoo New York

De Bronx Zoo is gevestigd in het Bronx Park in, je raadt het, The Bronx. Sinds 1899 trekt de zoo miljoenen Amerikanen en toeristen met haar uitgebreid en zeldzaam dierenbestand. Het was de allereerste zoo die dieren in hun natuurlijke omgeving vasthield, in plaats van in kooien.

Bronx Zoo a

© Pixabay.com

En die lijn wordt de dag van vandaag nog steeds doorgetrokken: de Bronx Zoo heeft het grootste nagebouwde regenwoud ter wereld, met echte gorilla’s.

Het grondgebied van De Bronx Zoo werd in de negentiende eeuw voor een symbolische dollar verkocht door de Fordhamuniversiteit aan het stadsbestuur. Ze hoopten dat New York er een zoo met tuin zou bouwen die de uitbreidende stad New York ver weg van de universiteitscampus zou houden. En dat is gelukt, want eenmaal in de zoo lijkt New York om je heen verdwenen.

Bronx Zoo b

© Pixabay.com

Zeker in de speciale zaal World of Darkness waar je in het pikkedonker allerlei nachtdieren vindt. De Bronx Zoo houdt zich bezig met allerlei kweekprogramma’s om uitstervende diersoorten in leven te houden: je vindt er dus alles, gaande van tijgers tot kraanvogels.

Een uitstapje naar de zoo is altijd de moeite waard, zeker in de schitterende infrastructuur van de Bronx Zoo. De ligging is perfect, midden in het Bronx Park, de dieren zijn zeldzaam, de gebouwen zijn opgetrokken in Beaux Arts stijl en de prijzen laag: goedkoper dan de Zoo van Antwerpen!

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen