menu

VN Hoofdkwartier New York

Het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York staat er al even lang als de VN zelf. Het gebouw is zestig jaar oud en hoewel het zich in hartje Manhattan, New York, bevindt, is het internationaal territorium.

VN Vlaggen

 

De New Yorkse zetel is maar één van de vier VN-centra, die verspreid liggen over Genève in Zwitserland, Wenen in Oostenrijk en Nairobi in Kenia. Het hoofdkwartier van de VN in New York is echter hét machtscentrum van de wereld. Hier wordt over allerlei militaire en humanitaire operaties beslist, wordt het machtsevenwicht in de wereld geconcentreerd en in evenwicht gehouden.

Als je geluk heb,t kun je hier een VN-top meemaken. Altijd de moeite om de draconische veiligheidsmaatregelen in werking te zien. Dan lijkt het alsof dit deel van Manhattan bezet wordt door een internationaal leger van veiligheidsagenten en militairen.

VN gevel

Binnenin, verspreid over de verschillende gebouwen en bekende tuinen, is ook kunst te vinden. “Let Us Beat Swords Into Plowshares” was een cadeautje van de Sovjet-Unie. Er staat een stukje van de Berlijnse Muur en het bekende standbeeld van een geweer waarvan de loop in een knoop ligt van Carl Frederik Reuters, getiteld “Non-violence”.

VN Binnen

De VN-gebouwen zijn aan de binnenkant omwille van de veiligheidsmaatregelen enkel met begeleiding te zien. Laat dat je niet tegenhouden, want zowel de architectuur en de wereldberoemde vergaderzalen en raden moet je gezien hebben.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen