menu

Staten Island New York

Staten Island, het vroegere Richmond, is het rustigste deel van New York. Het ligt dan ook het verst van het stadscentrum. Het eiland werd ontdekt door de Italiaanse ontdekkingsreiziger Giovanni de Verrazzano. Sinds de opening van de naar hem genoemde Verrazzanobrug, tussen Staten Island en Brooklyn, wordt het eiland meer en meer bevolkt.

Staten Island Lucht

De naam Staten Island komt van Staaten Eylandt, naar de naam van het Nederlandse parlement, en werd bedacht door een Nederlandse koloniaal. Het eiland kent niet veel toerisme, dus daar moet van geprofiteerd worden.

Een greep uit het aanbod op het eiland: een museum over de eigen geschiedenis, van natuurdomein tot vuilnisbelt, een zoo, theaters en het Historic Richmond Town, een oude dorpskern.

De rust op Staten Island vindt u nergens elders in New York, net als het uitzicht op de stad. De vroegere vuilnisbelt, die kort heropend werd om het puin van de aanslagen van elf september te verwerken, is nu een natuurpark in aanbouw. Een park dat groter zal worden dan Central Park. Niet dat zoiets nodig was, want overal op Staten Island vindt u natuur, de ontspannen dorpssfeer en gelatenheid. Het is de perfecte plaats om even te ontsnappen aan het gejaagde tempo van de grootstad, door alleen of met het hele gezin te komen wandelen.

Staten Island Ferry

Geniet ervan nu het toerisme hier nog beperkt is en een minderheid van de New Yorkers hier in het weekend komt uitblazen. Wist u trouwens dat Christina Aguilera en the Wu Tang Clan hier werden geboren en opgevoed?

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen