menu

Empire State Building New York

Door New York lopen is leuk, maar wie een zere nek krijgt van steeds omhoog te moeten kijken naar de wolkenkrabbers moet zeker het Empire State Building bezoeken. De unieke kans om eens op New York neer te kijken.

Empire State Building a

© Pixabay.com

Zoals in de legendarische filmscène met King Kong kunt u helemaal naar de top, 102 verdiepingen hoog, met de lift. Dagelijks bezoeken tussen de tien- en twintigduizend toeristen deze wolkenkrabber. Als u de wachtrijen, die bijna even legendarisch zijn als het gebouw zelf, wil vermijden, betaalt u het best wat meer.

De naam van het gebouw komt van the Empire State, de bijnaam voor de staat New York. Het werd gebouwd naar aanleiding van een wedstrijd tussen de bazen van General Motors en Chrysler. Ze wilden zien wie het hoogste gebouw kon bouwen. Chrysler moest het onderspit delven, want in 1931 opende Raskob van GM het Empire State Building. Veertig jaar lang, tot de bouw van de Twin Towers in de jaren zeventig, bleef het het grootste gebouw ter wereld.

Empire State Building b

© Pixabay.com

Wist u trouwens dat de mast op het Empire State Building oorspronkelijk bedoeld was als aanmeersteiger voor luchtschepen? Na een paar levensgevaarlijke pogingen om er met een zeppelin aan te meren werd de mast wijselijk omgebouwd tot een gewone zendmast met bliksemafleiders waar de bliksem jaarlijks een honderdtal keer op inslaat.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen