menu

De magische Sagrada Familia in Barcelona

De Sagrada Familia in Barcelona is een wereldberoemde en populaire Katholieke Basiliek, die ontworpen is door de eveneens beroemde architect Antoni Gaudi. Het immense bouwwerk is al een eeuwigheid in aanbouw en tot op de dag van vandaag is de kerk nog steeds niet af. Miljoenen mensen brengen jaarlijks een bezoek aan deze bijzondere Basiliek.

De magische Sagrada Familia in Barcelona a

© Pixabay.com

Sagrada Familia al meer dan een eeuw in de steigers
De start van de bouw van de Sagrada Familia dateert van 1882. Een aantal delen die sinds die tijd al wel compleet zijn gebouwd, zijn daardoor zelfs alweer aan renovatie toe. De bouw lag tijdens de Spaanse Burgeroorlog stil. Ondanks het langdurige bouwen aan de kerk lijkt er nu een eindjaar zijn vastgesteld, wanneer de kerk definitief klaar moet zijn. Dit is vastgesteld op het jaar 2026, maar of het dan klaar is hangt af van het aantal donaties dat gedaan wordt. De kerk wordt alleen maar van donaties gebouwd omdat het te boek staat als een verzoeningskerk. Inmiddels is de entreeprijs ook wel hoger geworden, zodat de bouw sneller bevorderd kan worden.

Gaudi als inspiratiebron
Gaudi kreeg in 1885 de opdracht om te beginnen aan de bouw van de kerk, waarbij hij zijn eigen ideeën als uitgangspunt nam. Gaudi leidde zelfs zijn eigen ambachtslieden op en hield de totale controle over het project. De Sagrada Familia toont dan ook vele architectonische hoogstandjes van Gaudi. In 1926 kwam Gaudi helaas om het leven door een tragisch ongeval met een tram. Gaudi werd begraven in de crypte van de Sagrada Familia. Zijn ontwerpen, maquettes en tekeningen werden door zijn opvolgers gebruikt om de kerk af te bouwen.

De magische Sagrada Familia in Barcelona b

© Pixabay.com

Het laatste bouwwerk
Langzaam ging de bouw in de loop der jaren vooruit, maar nog altijd is het enorme kunstwerk nog niet af. De vraag is dan ook hoe de kerk er uiteindelijk uit komt te zien. Er wordt nog een vieringtoren gebouwd, die op het midden van de kruising van de kerk komt te staan. De hoogte hiervan komt op 170 meter en zal omringd worden door vier andere torens. Daarmee wordt deze bijna net zo hoog als de hoogste heuvel van Barcelona, die bekend staat als de Montjuïc. Tenslotte zal er vanuit het kruis op de hoogste toren van de kerk licht moeten gaan schijnen over de stad Barcelona.

Indrukwekkend en historisch bouwwerk
De Sagrada Familia is een imponerend en schitterend bouwwerk, wat je ooit eens gezien moet hebben. De schitterende basiliek is het hele jaar door te bezoeken, waarbij deze in het laagseizoen (oktober-maart) geopend is van 9:00 tot 18:00 uur en in het hoogseizoen(april-september) van 9:00 tot 20:00 uur. Bij de bezichtiging van de Basiliek kan je een audiogids krijgen en een toegangskaartje heb je al vanaf 15 euro. Hou er rekening mee dat door werkzaamheden niet alle ruimtes altijd open zijn. Hoe dan ook levert een bezoek aan de Sagrada Familia een indrukwekkend beeld op van dit prachtige en historische bouwwerk.

De magische Sagrada Familia in Barcelona c

© Pixabay.com

Lees meer

Onze citytrip Barcelona met de fiets en met kinderen
Onze accommodatie in Barcelona
Bezienswaardigheden Barcelona: Park Guell
Bezienswaardigheden Barcelona: Port de Barcelona
Bezienswaardigheden Barcelona: La Rambla
Bezienswaardigheden Barcelona: Mercat de la Boqeria
Bezienswaardigheden Barcelona: Casa Mila
Wat voorafging: ons reisverhaal op Camping La Sirène in Argeles-sur-Mer

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen