menu

Onthaasten met Vacansoleil in Argelès-sur-Mer

Kamperen is ons niet vreemd. In het tijdperk voor de kinderen deden we het jaarlijks en zelfs meer. We beschikken over een hele uitzet; een professionele tent, kookstel, tafel en stoeltjes. We legden de achterbank van onze Toyota Starlet plat en laadden hem tot aan de nok met al onze spulletjes. Het dekbed vulde de gaatjes op. De fietsen op de achterklep. Onze tent en wij hebben vele klimaattypes getrotseerd; koude in Saas Grund, hevige regen in Texel, aangename temperaturen in Portugal, Chamonix en aan de voet van de Mont Ventoux. In Normandië bliezen we haast weg door een stevige zeebries, maar hadden we een prachtig zicht op zee.

Onthaasten met Vacansoleil in Argelès-sur-Mer a

© Reisfanaten.be

Nu pikken we de draad van het kamperen terug op, maar kiezen voor een stacaravan van Vancansoleil. Sinds de komst van de kinderen is onze starlet al lang vervangen door een ruimer type, maar evengoed kunnen de kampeerspullen er niet meer bij. Ook al is het minder back to basic en beschikken we nu over het comfort van bedden, een eigen douche, een keuken met frigo, diepvries, oven, microgolf en kookplaat, het buitenleven staat toch centraal.

Na een lange en natte winter hadden we nood aan zon en warmte. Daarom spelen we op zeker. We kiezen voor de 5 sterren camping La Sirène, in Argelès sur Mer, in het verre Zuid-Frankrijk. Zo ver zijn we nog nooit getrokken met de kinderen. We maken de trip dan ook in twee etappes. Op onze eerste reisdag leggen we 800 km af en overnachten in Lyon. De overige 400 km de dag erop. Voor het plannen van je reisroute is het handig om te weten dat de openingsuren van de receptie van Vacansoleil op de camping La Sirène en dus ook de check-in uren in de namiddag van 16 uur tot 19 uur zijn.

Onthaasten met Vacansoleil in Argelès-sur-Mer b

© Reisfanaten.be

Het installeren kost wat tijd. We doen eerst nog onze inkopen in de inter-marché op vijf minuten rijden van de camping, en dan kan het buitenleven beginnen. De kinderen spelen en fietsen voor de deur, het vlees bakt op de grilplaat, het aperitief laat zich smaken en de tijd verglijdt.

De ochtend starten we terug met het ontbijt op het terras. Nooit gedacht dat het begin juni al zo warm kon zijn. Waar is Wout? Aha, Wout zit in een boom(pje). De kinderen hebben nog nooit zoveel buiten gespeeld. Ze maken vlug vriendjes, ook al verstaan ze mekaar niet en ze ervaren het fietsen of het steppen in de straatjes rondom de caravan als een grote vrijheid.

Onthaasten met Vacansoleil in Argelès-sur-Mer c

© Reisfanaten.be

Deze voormiddag rijden we met de fiets naar Argelès-sur-Mer. Er is een lange kuststrook met fijn zandstrand en rustige boulevard, waar we veilig kunnen fietsen. Het eerste deel van de boulevard is een aaneenschakeling van restaurants en amusement. Aan het tweede deel, naar de haven toe, staan villa’s gebouwd. In de voormiddag is het er heel rustig, maar wellicht naar de late namiddag en avond toe komt Argelès sur mer tot leven. Restaurants, kermisattracties, springkastelen op het strand liggen er nu rustig bij.

Na de lunch aan onze caravan gaan we het zwembad op de camping gaan verkennen. Het is een echt waterpretpark voor de kinderen. Zwembaden in open lucht of overdekt, een verwarmd kinderbad, speeltoestellen in het zwembad, 16 waterglijbanen,…

Onthaasten met Vacansoleil in Argelès-sur-Mer d

© Reisfanaten.be

De ligweide is proper en voorzien van kunstgras. We zoeken de schaduw op onder één van de vele grote palmbomen. Wie niet zo goed te been is en voor wie het zitten of liggen op de weide moeilijk is, brengt best wel een klapzetel mee. De rest van de namiddag verstrijkt aan het zwembad. We verhuizen van de ene hoek naar de andere, terwijl de kinderen de glijbanen één voor één uitproberen.

De dagen passeren met luieren en zonnen. Eens een dagje aan het rustige strand, dan weer aan het zwembad. Een uitstapje, kinderen die spelen in de speeltuin of naar de kinderclub gaan. Het doet deugd eens te onthaasten. Na een week platte rust is het tijd voor wat cultuur. Argeles sur Mer ligt op 2 uur rijden van Barcelona. Eerst nog even de caravan poetsen en dan kunnen we beginnen aan onze citytrip Barcelona.

Lees meer

Camping La Sirène en Vacansoleil
5 niet te missen bezienswaardigheden in Argeles-sur-Mer

Onze tussenstop in Lyon: accommodatietip
Onze tussenstop in de Ardèche: accommodatietip
Een afsluitertje: onze citytrip Barcelona met de fiets en met kinderen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen