menu

Vijf niet te missen bezienswaardigheden in Argeles-sur-Mer

Gelegen aan de zonnige kust nabij de Pyreneeën is de Franse badplaats Argeles-sur-Mer een populaire vakantiebestemming bij toeristen. Zijn ligging aan de Middellandse zee en de vele prachtige stranden zijn ideaal voor wie houdt van een strandvakantie met aangename temperaturen. Maar wie zijn strandvakantie liever combineert met enkele uitstapjes vindt hier alvast vijf bezienswaardigheden die hij niet mag missen.

Vijf niet te missen bezienswaardigheden in Argeles-sur-Mer a

© Commons.wikimedia.org

1. Historische centrum van Argeles

Wie de moeite doet om een klein beetje landinwaarts te reizen zal een gezellig stadje in Catalaanse stijl vinden wanneer hij Argeles bezoekt. De vele smalle straatjes in het historische centrum geven het dorpje een Spaanse stijl. Niet zo verwonderlijk gezien we hier op slechts vijftien kilometer van de Spaanse grens zitten. Je vindt er nog heel wat restanten van vroeger maar de grootste bezienswaardigheid is de klokkentoren van Notre-Dame-dels Prats.

2. De haven van Argeles

Deze stad aan de Middellandse zee heeft eveneens een prachtige haven waar de vele bars en restaurantjes het aangenaam vertoeven maakt. Geniet van het zicht op de binnenkomende boten en Le Racou, de inham, terwijl je op een terrasje geniet van een heerlijk visgerecht.

3. Sentier du Littoral

Wandelliefhebbers zullen zeker hun gading vinden aan deze kust. Het Sentier du Littoral is een prachtige wandeling dat vertrekt vanaf Argeles en tien kilometer verder eindigt in Port-Vendres na het prachtige dorp Collioure te zijn gepasseerd. Tijdens de drie uur durende wandeling verkrijg je zicht op het strand van Racou, het fort Saint-Elme, de windmolen van Collioure en kan je een bezoek brengen aan het kasteel van Royal de Collioure. De wandeling is een prima daguitstap voor wie de aangename omgeving van Argeles wil ontdekken.

Vijf niet te missen bezienswaardigheden in Argeles-sur-Mer b

© Commons.wikimedia.org

4. Het kasteel van Valmy

Het nabijgelegen stadje Valmy mag dan vooral bekend zijn als de plaats waar de beroemde veldslag plaatsvond in 1792, het is de perfecte locatie om arenden boven je te zien zweven en wat cultuur op te snuiven. Valmy staat niet alleen bekend omwille van zijn prachtige verzichten die je hier kan bewonderen maar eveneens voor het kasteel die hier gesitueerd is. Het kasteel was een van de eerste dat is gebouwd met gewapend beton en doet vandaag dienst als een chambre d’hôte.

5. Têt Valley

Met de Pyreneeën zo nabij gelegen zou het zonde zijn om geen uitstap te maken naar deze geografische grens tussen Frankrijk en Spanje. De Têt vallei is een aanrader voor wie van pittoreske landschappen houdt. De vallei is ten westen van Perpignan gelegen en is een combinatie van indrukwekkende panorama’s en enkele van Frankrijks mooiste dorpjes. Castelnou is met zijn met kasseien aangelegde smalle straatjes en middeleeuws kasteel een van de hoogtepunten in deze streek. Toch is het niet het kasteel dat hier het zicht domineert. Pieken zoals Pic du Canigou steken hoog boven de vallei uit en zijn het onderwerp van menig postkaartje.

Lees meer

Ons reisverhaal op Camping La Sirène in Argeles-sur-Mer
Camping La Sirène en Vacansoleil
Onze tussenstop in Lyon: accommodatietip
Onze tussenstop in de Ardèche: accommodatietip
Een afsluitertje: onze citytrip Barcelona met de fiets en met kinderen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen