menu

Duizelingwekkend veel geuren, smaken en kleuren op de Mercat de la Boqeria

Barcelona is zeer populaire bestemming voor een stedentrip binnen Europa. In deze noordoostelijke Spaanse stad kunt u talloze interessante bezienswaardigheden bezoeken. Zo is de Sagrada Familia kathedraal letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten van Barcelona. Ook het Park Gaudi is door het bijzondere ontwerp een echte toeristische trekpleister. Er is echter geen betere plek waar u de Spaanse sfeer beter kunt proeven dan op Mercat de la Boqeria. Het heeft de eer de grootste markt van Spanje te zijn. Tijdens een wandeltocht over de markt kunt u genieten van tientallen heerlijke geuren, kleuren en smaken.

Duizelingwekkend veel geuren, smaken en kleuren op de Mercat de la Boqeria a

© Pixabay.com

Mercat de La Boqeria

Mercat de La Boqeria is een fenomeen. Het is een eeuwenoude en zeer grote markt in Barcelona. Uit oude documenten is gebleken dat de geschiedenis van de markt waarschijnlijk teruggaat tot aan de dertiende eeuw.. De naam ‘Boqeria’ heeft een Catalaanse oorsprong en is te vertalen als ‘plek waar geitenbokvlees verkocht wordt’. Destijds verkochten marktlui allerlei vleessoorten op grote tafels. Pas in 1901 kwam er ook een visgedeelte bij. Sinds 1914 heeft de markt een ijzeren overkapping.

Bereikbaarheid en openingstijden

De locatie van de Mercat de la Boqueria is sinds de Middeleeuwen niet veranderd. Ook destijds was het te vinden in een zijstraat van de grote winkelstraat La Rambla, in het centrum van Barcelona. Tegenwoordig weten jaarlijks duizenden toeristen deze markt op Rambla 91 te vinden. Eventueel kunt u La Boqueria ook bereiken via metro Liceu (L3). U kunt de Mercat de la Boquera elke dag bezoeken van 8 uur ’s ochtends tot half 9 ’s avonds. Met name in de avonduren wordt de markt druk bezocht door toeristen. Zij komen voor de gezellige sfeer en vele lekkernijen.

Nooit uitgekeken

Voor het bezoeken van Mercat de la Boqeria hoeft u geen entree te betalen. Ook dit maakt de wereldberoemde markt zeer populair onder toeristen. Na het wandelen over de grote winkelstraat La Rambla is het een bijzonder leuke afwisseling om even over de markt te slenteren. Op de Mercat de la Boqueria raakt u nooit uitgekeken. Het is namelijk maar liefst 2583 vierkante meter groot. Het aantal kraampjes met vlees- en vissoorten is dan ook talrijk en overweldigend. Overal waar u kijkt ziet u enorme Catalaanse worsten, smakelijke hammen en kazen in allerlei smaken. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele fruitkraampjes en lekkernijen die de marktkooplui van La Boqeria aanbieden.

Duizelingwekkend veel geuren, smaken en kleuren op de Mercat de la Boqeria b

© Pixabay.com

Eten op de Mercat de la Boqeria

Op de Mercat de la Boqeria zijn niet alleen maar toeristen te vinden. Ook de lokale bevolking koopt er graag vlees, vis, fruit en groente. Bovendien eten zij ’s middags graag een maaltijd bij een van de kraampjes op de markt. Spanjaarden eten namelijk altijd tussen de middag. Sommige kraampjes hebben speciale zitplaatsen waar je even wat kunt eten. Het is bijzonder leuk om tussen de inwoners van Barcelona te genieten van een Spaanse maaltijd. Proef er bijvoorbeeld eens van een traditionele Spaanse lekkernij als churros of smakelijke tapas hapjes. Aanraders wat betreft tapas zijn bijvoorbeeld El Quim de la Boqueria of Bar Pinoxto.

Lees meer

Onze citytrip Barcelona met de fiets en met kinderen
Onze accommodatie in Barcelona
Bezienswaardigheden Barcelona: Park Guell
Bezienswaardigheden Barcelona: Port de Barcelona
Bezienswaardigheden Barcelona: La Rambla
Bezienswaardigheden Barcelona: Sagrada Familia
Bezienswaardigheden Barcelona: Casa Mila
Wat voorafging: ons reisverhaal op Camping La Sirène in Argeles-sur-Mer

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen