menu

La Rambla in Barcelona biedt altijd spektakel

La Rambla is de bekendste promenade van de stad Barcelona. De meer dan een kilometer lange straat loopt vanaf Plaça Catalunya tot aan de zee. Je komt hier onder andere levende standbeelden tegen, diverse bezienswaardigheden en ook heel veel mensen. La Rambla herbergt daarnaast vele terrassen, maar deze zijn sterk overprijsd. Op La Rambla valt altijd wel wat te beleven en is daardoor zeker de moeite waard om over heen te lopen.

La Rambla in Barcelona biedt altijd spektakel a

© Pixabay.com

Gedeelten van La Rambla zijn vernoemd
La Rambla is de scheiding tussen de wijken El Gótico en El Raval. De officiële benaming van de straat is La Rambla, maar eigenlijk is deze opgedeeld in meerdere Ramblas. La Rambla begint met de Rambla de Canaletas. Hier staat de beroemde fontein de Font de Canaletes, waar supporters van voetbalclub Barcelona de zeges vieren. Op het tweede gedeelte stond ooit een universiteit, waarna dit gedeelte ook is vernoemd. Dit gedeelte heet dan ook de Rambla dels Estudis, waar de kerk Iglesia de Betlem vlakbij in de buurt zit.

Breng een bezoek aan de markt La Boqueria
Op La Rambla vind je ook altijd diverse bloemenwinkels of stallen. De vernoeming Rambla de les Flors is dan ook een logische verwijzing. Een echte aanrader is de markt La Boqueria, die aan dit gedeelte grenst. Hier vindt je de allerlekkerste verse producten tegen een prima betaalbare prijs. Het volgende stuk van La Rambla is het Rambla dels Caputxins, waar je tegels in de vorm van kleurrijke mozaïek zult aantreffen. Ook vind je hier het Teatre del Liceu en het moderne Café l’Òpera. Het laatste gedeelte van La Rambla ligt in de buurt van de prachtige haven van Barcelona. Hier vind je onder andere het Maritiem Museum en het schitterende Columbus standbeeld Mirador de Colom. Aan de overkant van de straat is een loopbrug, die leidt naar het winkelcentrum Mare Magnum.

La Rambla in Barcelona biedt altijd spektakel b

© Pixabay.com

Denk goed om je kostbaarheden tijdens een bezoek aan La Rambla
La Rambla is uitstekende te bereiken met de metro. Lijn 3 stopt bij Plaça Catalunya, Liceu en Drassanes. Halverwege La Rambla is halte 1 van metrolijn nummer 4, die gaat naar Barceloneta. Wie een bezoek brengt aan deze straat kan er beter voor kiezen om in een van de zijstraatjes wat te gaan eten of drinken. Daar vind je talloze leuke terrasjes, die een stuk betaalbaarder zijn. Zorg ook dat je goed om je spullen denkt wanneer je op de Ramblas loopt. Neem geen dingen mee, die je op dat moment niet nodig hebt. Er zijn namelijk veel zakkenrollers actief in Barcelona en helemaal op de drukke Ramblas. Ook worden er diverse trucs gebruikt om geld afhandig te maken. Bijvoorbeeld zigeuners die je hand willen lezen of je een roos aanbieden. Sla dit aanbod altijd vriendelijk af en loop daarna direct weg. Een bezoek aan La Rambla hoort er zeker bij wanneer je in Barcelona bent, maar zorg dat je altijd verdacht bent op je eigen spullen.

Lees meer

Onze citytrip Barcelona met de fiets en met kinderen
Onze accommodatie in Barcelona
Bezienswaardigheden Barcelona: Park Guell
Bezienswaardigheden Barcelona: Port de Barcelona
Bezienswaardigheden Barcelona: Sagrada Familia
Bezienswaardigheden Barcelona: Mercat de la Boqeria
Bezienswaardigheden Barcelona: Casa Mila
Wat voorafging: ons reisverhaal op Camping La Sirène in Argeles-sur-Mer

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen