menu

10 dingen die je kunt doen in Venetië

Een ding is zeker: Venetië zal je nooit vervelen. Maar waar begin je in deze stad van 1000 indrukken? Wij maakten een To Do-lijstje met 10 dingen die je kunt doen in Venetië.

Winkelen in Venetie a

© Reisfanaten.be

Koffiepauze op het San Marco
Het San Marco Plein wordt ook wel kort aangeduid met La Plaza. Op het centrale plein van Venetië word je omringd door talloze monumenten, zoals het Dogepaleis, de Basiliek van San Marco en de klokkentoren. Geniet van het uitzicht vanop één van de terrasjes van de vele koffiehuizen, zoals Caffè Florian. Opgericht in 1721 staat het bekend als het oudste café ter wereld.

Ogen uitkijken in de Basiliek van San Marco
De kathedraal van Venetië dateert uit 1060 en werd opgericht als laatste rustplaats voor de heilige Marcus. De overblijfselen van de evangelist werden in 828 tijdens één van de kruistochten uit Konstantinopel geroofd. Vergaap je aan de triomfpaarden waarmee de gevel is versierd, en merk binnen de gigantische mozaïeken in de koepel op.

Geschiedenis met de Brug der Zuchten
Wandel vanop het San Marcoplein naar het oosten om de Brug der Zuchten te ontdekken, die dienst doet als verbinding tussen het Dogepaleis en de gevangenis. Menig gevangene werd over de brug naar de vochtige kerkers geleid en slaakte er een zucht bij het zien van het laatste daglicht.

Drie dromerige dagen in Venetie e

© Reisfanaten.be

Bootje varen op de Canal Grande met Rialtobrug
Het 800 meter lange Canal Grande beleef je pas echt vanop één van de waterbussen of gondels. Het is de ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte van de binnenstad en te genieten van de indrukwekkende monumenten en uitzichten. De oudste en bekendste brug is de Rialto, te herkennen aan de stalletjes afgewerkt met charmante bogen.

Bezoekje aan het Dogepaleis
De leider van de Republiek Venetië werd aangeduid als de doge, en leefde en zetelde in het gigantische paleis. Gebouwd tussen 1309 en 1424 in opvallende gotische stijl deed het dienst als het centrale machtsorgaan van Venetië. Van vergaderzalen tot martelkamers en gevangenissen, hier gebeurde het tot in 1797, toen de laatste doge aftrad na de inval van de troepen van Napoleon.

10 dingen die je kunt doen in Venetie a

© Reisfanaten.be

Verdwalen in de Dorsoduro…
Geniet van een wandeling door één van de charmantste wijken van Venetië. Weg van de grote drommen toeristen huist deze buurt verschillende eetcafés en boetiekjes. Je eet er aan democratische prijzen tussen de “echte” Venetiërs.

… met kunst in het Guggenheim
Kunst en Venetië gaan hand in hand. Het Guggenheim Museum, gelegen in de Dorsoduro, huisvest indrukwekkende namen van de moderne kunst zoals Picasso, Mondriaan en Kandinsky.

Kleurrijk glas in Murano met het Cimitero Ortodosso Greco
Venetië stond in de 13de eeuw bekend om zijn rijke glascultuur. Glasblazers maakten er met de hand de fraaiste glaswerken, afgewerkt met kleurrijke versieringen. Om de geheimen van de glasblaaskunst te bewaren, mochten de blazers het eiland niet verlaten! Ook vandaag bezoek je er nog talloze ateliers. Hou onderweg even halt bij de begraafplaats, voor een adempauze in de natuur.

Fotoshoot op het San Giorgio Maggiore
Dit is een van de vele eilandjes van Venetië dat vooral bekend staat om zijn gelijknamige kerk. De perfecte plek om de stad vanop afstand te overschouwen!

Drie dromerige dagen in Venetie a

© Reisfanaten.be

Terug naar school in de Scuola Grande di San Rocco
De heilige Rochus kreeg zijn eigen kerk in 1478, tijdens de pestepidemie in Venetië. Vandaag is het een schooltje dat nog steeds bezocht wordt omwille van zijn prachtige plafond- en muurschilderingen van de Venetiaanse kunstschilder Tintoretto.

Ontdek meer

Onze reis naar Venetië
Ons hotel in Venetië
Bezienswaardigheden Venetië
Beleven in Venetië
Vervoer in Venetië
Eten in Venetië
Shoppen in Venetië

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen