menu

De bruggen van Venetië: een bezienswaardigheid op zich

Venetië is een van de knapste toeristische steden ter wereld en veel van die aantrekkingskracht heeft ongetwijfeld te maken met de vele bruggen in de eilandenstad. Een favoriete bezigheid van veel toeristen is dan ook niet verwonderlijk het bezichtigen van heel wat van die bruggen. Elk van die bruggen heeft zijn eigen historie en zijn eigen verhaal. Maar wat zijn nu enkele van de knapste bruggen in Venetië?

Drie dromerige dagen in Venetie e

© Reisfanaten.be

De Brug der zuchten

De Brug der Zuchten is de brug die het bekende Dogepaleis met de gevangenis van Venetië verbindt. In vroegere tijden werd de brug dan ook gebouwd opdat de veroordeelden via deze brug de gevangenis konden bereiken om de kerkers in het gebouw te bevolken. Via de ramen van de Brug der Zuchten konden de veroordeelden voor een laatste maal het zonlicht bewonderen. De naam van de Brug der Zuchten is dan ook een herinnering aan de laatste zucht van de gevangenen voor ze de kerkers ingingen.

De Rialtobrug

De Rialtobrug is de bekendste brug van Venetië en een van de vier bruggen over het Canal Grande, het grootste kanaal van Venetië. De huidige brug werd gebouwd in 1591 als de zevende op dezelfde plek sinds 1181. De Rialtobrug is wel de eerste stenen brug op deze plek en werd ontworpen door Antonio da Ponte. Het ontwerp is geïnspireerd op de oude houten brug die hier eerder stond met twee hellingen die verbonden worden door een centrale overspanning. De brug is zelfs zo bekend dat er een replica van gemaakt is in het Venetian-hotel in Las Vegas.

Ponte della Costituzione

De Ponte della Costituzione is een van de 4 bruggen die het Canal Grande van Venetië overspannen. Deze voetgangersbrug verbindt het Piazzale Roma met het station Santa Lucia. De brug werd pas in 2007 gebouwd en in 2008 geopend en werd ontworpen door de architect Santiago Calatrava. Het unieke aan deze brug is dan ook het felle contrast in stijl met de vele andere bruggen die Venetië telt. Niet alleen is ze een stuk moderner qua uitzicht maar bovendien ook een stuk langer met haar 94 meter.

Drie dromerige dagen in Venetie a

© Reisfanaten.be

Ponte degli Scalzi

Ook de Ponte degli Scalzi is een van de bruggen die het Canal Grande overspannen. Deze brug is de verbinding tussen de stadsdelen Cannaregio en Santa Croce. Aan de noordkant van de brug kan je het station van Venezia Santa Lucia terugvinden. De Ponte degli Scalzi werd gebouwd in 1934 onder leiding van de architect Eugenio Miozzi en verving een oude ijzeren brug die daar sinds 1858 zijn plaats had.

Ponte dell’Accademia

De vierde van de vier bruggen die het Canal Grande overspannen in onze lijst is de Ponte dell’Accademia. Op de plek van deze brug was er reeds in 1854 een brug maar volgens de overlevering was dat een lelijke metalen constructie. Uiteindelijk werd deze vervangen door een tijdelijk ontwerp van de architect Eugenio Miozzi in 1933 waarna er een finale versie kwam in 1984. De naam van de brug komt van het nabij gelegen museum de Gallerie dell’Accademia.

Ontdek meer

Onze reis naar Venetië
Ons hotel in Venetië
Bezienswaardigheden Venetië
Beleven in Venetië
Vervoer in Venetië
Eten in Venetië
Shoppen in Venetië

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen