menu

Vervoer in Venetië

Venetië is een stad van de romantiek en een deel van die reputatie is zonder enige twijfel te danken aan het feit dat je in Venetië geen ronkende motoren aan zult treffen. Dit eilandenparadijs is immers zo goed als compleet wagenvrij met slechts één toegangsweg tot de stad voor gemotoriseerd verkeer. Daarbij stelt zich natuurlijk de vraag: hoe verplaats je je dan wel in de stad der bruggen?

Vervoer in Venetie c

© Reisfanaten.be

De voetenwagen

Venetië telt meer dan 400 bruggen en dat zegt je al meteen dat eigenlijk alle eilanden perfect met elkaar verbonden zijn. Daarbij is het belangrijk om weten dat het centrum van de stad eigenlijk vrij klein is. Het is dus daadwerkelijk geen enkel probleem om alle afstanden in de stad te voet af te leggen. Bovendien ontdek je op deze manier misschien wel kanten van Venetië die de gewone toerist nooit ontdekken zal. Zoek de onbekende straten op en laat je verdwalen in de wirwar van straatjes. Laten we daarbij overigens ook niet vergeten dat al wandelend alle afstanden afleggen je niets zal kosten.

De Vaporetto

Het openbaar vervoer in Venetië is geregeld via boten, de zogenaamde Vaporetto boten. Deze grote gevaartes brengen je over het Canal Grande en waar je in de binnenstad dan ook moet zijn. Wil je de bekende gebieden van Venetië verkennen? Kies dan voor Vaporetto lijn 1 die over de Canal Grande vaart. Het enige nadeel aan de Vaporetto? Bij veelvuldig gebruik kan deze botendienst al wel eens duurder uitvallen dan je zou denken. Een kaartje met de Vaporetto kost immers 7.5 euro waarmee je goed 75 minuten kunt genieten van de dienst. Je kan tijdens deze tijdsspanne dan ook zonder problemen overstappen van de ene lijn op de andere lijn. Wil je onbeperkt reizen? Dan is het misschien geen slecht idee om eens te informeren richting travel cards.

Drie dromerige dagen in Venetie b

© Reisfanaten.be

De Gondel

Een Gondelvaart in Venetië heeft een kostprijs van rond de 80 euro voor een ritje van zowat 40 minuten waarin tot 6 personen op de boot kunnen. Tegen de avond kost een rit in de Gondel al snel tot 100 euro en dan hebben we daar nog niet eens serenades of fooien bij lopen rekenen. Het hoeft dan ook niet gezegd worden dat dit vervoersmiddel eerder weggelegd is voor de gegoede personen.

Een andere optie is de Traghetto. Dit is eigenlijk een publieke gondel die over en weer over het Canal Grande vaart. Voor een goede twee euro brengt deze gondel je aan de overkant.

De Watertaxi

Een watertaxi is nog een alternatief om je over het water te verplaatsen tot aan je bestemming. Beginnend met een vast tarief van net iets minder dan 10 euro wordt er zowat €1,80 per minuut bij gerekend. Daarbij wordt er nog eens extra geld gerekend om je op te halen bij het hotel, voor dienst tijdens de nacht of voor bagage. Vergeet hierbij niet dat onderhandelen koning is. Voor je instapt is het dan ook een goed idee even te polsen of dat allemaal niet goedkoper kan.

Ontdek meer

Onze reis naar Venetië
Ons hotel in Venetië
Bezienswaardigheden Venetië
Beleven in Venetië
Eten in Venetië
Shoppen in Venetië

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen