menu

Winkelen in Venetië

Venetië is natuurlijk voornamelijk bekend als een ontzettend romantische plek om op vakantie te gaan en om zijn vele toeristische trekpleisters. De Rialtobrug, het San Marcoplein, de vele kanalen en de gondels. Het zijn maar enkele van de vele pareltjes die je in Venetië kunt bezichtigen. Maar op een leuke citytrip doe je natuurlijk meer dan enkel maar bezichtigen. Dan wil je tijdens die momenten vrijaf toch ook wel even ontspannen door wat te gaan winkelen. Maar waar moet je nu winkelen in Venetië?

Winkelen in Venetie a

© Reisfanaten.be

Venetië: shoppingstad?

Venetië is geen traditioneel winkelparadijs zoals Milaan dat wel is. Dat wil echter niet zeggen dat je niet kan shoppen in dit eilandenparadijs. De stad is werkelijk vergeven van straatjes en steegjes met ontelbaar veel winkeltjes en boetiekjes. Daarbij hou je er wel best rekening mee dat de prijs in Venetië, onder meer door de setting, al eens wat hoger uit kan vallen dan in de omringende streek en andere grote steden. Maar waar zijn de hotspots om te gaan winkelen in Venetië?

Strada Nuowa in Cannareggio

Vlakbij de Rialtobrug en het schitterende San Marco-plein kan je de Strada Nuova in Cannareggio terugvinden. Dit is misschien wel de bekendste en beste winkelstraat van de stad. Naast het normale assortiment aan grote winkelketens die je in elke grootstad kan terugvinden zal je hier ook heel wat lokale boetiekjes tegenkomen die unieke stukken tegen redelijke prijzen verkopen. Dat is dan ook een groot punt van aantrekkingskracht van deze straat: de prijzen zijn duidelijk nog niet al te zeer de hoogte in gejaagd door het veelvuldig toerisme en vallen eerder normaal te noemen. Bovendien zijn de winkels in deze leuke straat vaak op zondag open. Dit is voornamelijk zodat de lokale bevolking na de ochtendmis leuke kleine gebakjes kunnen aankopen, de zogenaamde pasticcini. Kortom: de Strada is een echte volkse winkelstraat.

Drie dromerige dagen in Venetie a

© Reisfanaten.be

Rialtomarkt

Vlakbij de Rialtobrug kan je terecht op de Rialtomarkt waar je mensen van letterlijk elk allooi kunt terugvinden. Op deze leuke, lokale markt vind je alle dagdagelijkse boodschappen die je je maar kunt bedenken terug. Als je dus de ingrediënten voor een heerlijke verse spaghetti zoekt, is dit de plek om te zijn. De Rialtomarkt is overigens niet de enige markt die Venetië rijk is. Een kleine wandeling doorheen de stad brengt je bij verschillende heerlijke marktjes die elk hun eigen specialiteit hebben.

De merkzaken

Ga je winkelen om echt exclusieve stukken aan de haak te slaan? Zijn echter merkwinkels en hun producten echt helemaal je ding? Dan ben je in Venetië zeker en vast aan het goede adres. Tussen het San Marco-Plein en de Rialtobrug kan je immers heel wat gerenommeerde merkzaken terugvinden. Slechts een kleine greep uit het aanbod: Giorgio Armani, Emporio Armani, Dolce & Gabbana, Max Mara, Prada, Versace, Bennetton en nog veel meer. Bovendien kan je hier terecht in de Coin. Dit warenhuis van Venetië kan je vergelijken met een heus winkelcentrum. De winkels in Venetië zijn meestal het hele weekend open van 9 uur ’s morgens tot half 8 in de avond. Maandag is veelal een sluitingsdag.

Ontdek meer

Onze reis naar Venetië
Ons hotel in Venetië
Bezienswaardigheden Venetië
Beleven in Venetië
Vervoer in Venetië
Eten in Venetië

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen