menu

Lekker eten in Venetië

In Venetië viert de romantiek hoogtij. In deze bijzondere Italiaanse stad wemelt het van de bruggetjes en kleine straatjes. Het noordoostelijk gelegen Venetië wordt namelijk omringd door het water. Tijdens een bezoek aan Venetië proef je letterlijk en figuurlijk van ‘la dolce vita’. Het aanbod aan eten en drinken is er namelijk zeer gevarieerd en lekker.

Lekker eten in Venetie a

© Pixabay.com

Maak kennis met de Venetiaanse keuken

De Italiaanse keuken is wereldberoemd. De pizza’s, pasta’s en visgerechten uit het Meditteraanse land zijn ongeëvenaard. Ook het eten en drinken uit Venetië is om te smullen. Deze fabelachtige stad in het water kent een roemrijke geschiedenis. In de Middeleeuwen vormde het namelijk het centrum van de handel rond de Adriatische Zee. Het bijzondere verleden heeft nog steeds invloed op de hedendaagse Venetiaanse keuken. Zo proef je in de gerechten veel buitenlandse smaken. Vaak zijn er allerlei kruiden toegevoegd, waaronder peper, gember, komijn, kruidnagel en nootmuskaat. Daarnaast zijn de Venetianen dol op vis. In de stad kun je het zowel rauw, gekookt als gebakken eten.

Authentieke Venetiaanse gerechten

Vele restaurants in Venetië laten je als toerist graag kennismaken met de overheerlijke keuken van deze stad. Zo zou je als voorgerecht ‘tartuffi di mare’ kunnen bestellen, oftewel zeetruffels. Of kies in plaats daarvan voor de pasta ‘bigolo in salsa’. Dit is volkoren spaghetti geserveerd in een pittige saus. Ook voor vleesgerechten kun je uitstekend terecht in Venetië. Kies bijvoorbeeld voor ‘fegato alla veneziana’, waarbij je kunt genieten van kalfslever in reepjes met peterselie en ui.

Lekker eten in Venetie b

© Pixabay.com

Eten in charmante wijkjes

Vanwege het toerisme is de prijs van het eten en drinken in Venetië niet heel goedkoop. Met name op een toeristische trekpleister als het San Marcoplein liggen de prijzen een stuk hoger dan op andere plaatsen in Venetië. Zo betaal je voor een cappuccino vlakbij de Basiliek van San Marco al snel 11 euro. Dan is de prijs voor de fooi nog niet eens meegerekend. Vaak betreft dit 10 tot 15 procent van de rekening. Voor goedkoop eten in Venetië kun je beter even verder lopen. Een leuke wijk is bijvoorbeeld Dorsoduro, op 10 minuten lopen van het San Marcoplein. Of kies in plaats daarvan voor lokale restaurantjes vlakbij de wereldberoemde Rialtobrug.

Lunchen en dineren in Venetië

Venetië staat wereldwijd bekend om de hoge prijzen voor het eten. Toch betaal je in lokale restaurantjes veel minder geld dan verwacht. Zo kost een heerlijke lunch met een rijkelijk belegd broodje slechts 2,50 euro. Voor een flinke bord spaghetti betaal je in buitenwijken van Venetië rond de 12 euro. Hou er wel rekening mee dat de kosten van het bestek nog worden meegerekend, daarvoor betaal je rond de 2,50 euro. Om geld te besparen zou je ook staand kunnen eten aan een bar. In dat geval betaal je namelijk minder omdat er minder bediening aan te pas hoeft te komen. Of koop je eten en drinken in de supermarkt. In een park genieten van een sandwich met het Venetiaanse zonnetje op je bol is namelijk ook heerlijk.

Ontdek meer

Onze reis naar Venetië
Ons hotel in Venetië
Bezienswaardigheden Venetië
Beleven in Venetië
Vervoer in Venetië
Shoppen in Venetië

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen