menu

5 must-do’s in Venetië

Venetië: stad van maskers en intriges. Vele bruggetjes, kanalen, paleizen, kerken en bonte kleuren kenmerken deze prachtige stad omringd door water. Wanneer je naar Venetië gaat, dan bezoek je een heel bijzonder stukje Italië. Er zijn veel bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt ondernemen in Venetië, maar deze vijf zijn toch wel echte must-do’s.

Zo beleef je op en top romantiek in Venetie a

© Reisfanaten.be

1. Bezoek de andere eilanden

Venetië is een stad omringd door verschillende eilanden die heel belangrijk zijn voor de stad en regio. Ga je naar Venetië zorg dan dat je Murano, Burano en Torcello ook bezoekt. Deze eilanden hebben ieder een eigen gezicht. Zo staat Burano bekend om haar gekleurde huizen (iedere kleur behoort tot een familie), het Venetiaanse kant en Don Juan. Neem eens een kijkje in een atelier en wandel door de gekleurde straten. Murano is het eiland van de glasblazers. Ook hier kun je ateliers bezoeken en vele winkeltjes. Torcello bevat een groot klooster. Door middel van een excursie kun je alle plekken aandoen, maar je kan natuurlijk ook de waterbus nemen.

2. Het Dogepaleis

De poort van Venetië ligt van oudsher aan het water bij het Piazza San Marco. Hier staan twee pilaren met imposante standbeelden erop. Deze vormen de oorspronkelijke toegang tot de stad. Aan het Piazza San Marco bevindt zich het Dogepaleis. Het paleis is te bezoeken in combinatie met een rondleiding en het is zelfs mogelijk om je tickets hiervoor van te voren te bestellen, zodat je niet hoeft te wachten om binnen te komen. Hierbij ontdek je ook het doolhof van de gevangenis, de Brug der Zuchten die het paleis met de gevangenis verbindt en bezoek je de Raadkamer van de Doge.

5 must-do's in Venetie a

© Reisfanaten.be

3. Canal Grande & Rialtobrug

Venetië heeft heel veel water en twee grote delen van de stad worden gescheiden door de Canal Grande – het grote kanaal. Hier varen verreweg de meeste boten, waterbussen en watertaxi’s die forensen, dagjesmensen en bevoorradingen rondbrengen. Om de delen van de stad met elkaar te verbinden, heeft men de Rialtobrug gebouwd. Deze prachtige brug bevat heel veel winkeltjes die je tijdens het oversteken van de grote brug kan bezoeken. Hier vind je onder meer veel streekproducten, zoals sieraden van glas, maskers en Venetiaanse specialiteiten.

4. Basiliek San Marco

Hou je van kerken, dan moet je deze basiliek zeker met een bezoekje vereren. Het is een van de meest imposante bouwwerken van de stad. Je kan uiteraard – net als bij andere kerken in de stad – ook de binnenkant bezichtigen. Blijf echter wel netjes achter de touwen en draag bedekkende kleding. Een bezoek is overigens gratis en kan een welkome verkoeling bieden tijdens warme zomerse dagen.

Drie dromerige dagen in Venetie c

© Reisfanaten.be

5. Een gondeltocht

Als je in Venetië bent, dan moet je eigenlijk een gondeltocht door de kanaaltjes van de stad maken. Vanaf het water heeft de stad namelijk een heel ander allure. Het is wel verstandig om voordat je instapt een prijs af te spreken met de gondelier. Er zijn helaas gondeliers die meer rekenen voor een tochtje met toeristen dan met Venetianen of Italianen zelf. Een goede prijsafspraak is daarom belangrijk. Maar daarna geniet je wel optimaal van een prachtige tocht.

Ontdek meer

Onze reis naar Venetië
Ons hotel in Venetië
Bezienswaardigheden Venetië
Beleven in Venetië
Vervoer in Venetië
Eten in Venetië
Shoppen in Venetië

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen