menu

Zo beleef je op en top romantiek in Venetië

Al sinds jaar en dag heeft de Franse hoofdstad Parijs voor heel wat mensen de titel “meest romantische stad ter wereld” in handen. Nochtans is er heel wat concurrentie aanwezig die met alle recht en rede ook een gooi naar de kroon kan doen wat ons betreft. Een van die pareltjes die zonder enige twijfel in ogenschouw genomen dient te worden als je het hebt over de meest romantische steden ter wereld is zeker en vast Venetië. Gehuld in het water en gebouwd op een moeras is deze Noord-Italiaanse stad wereldbekend geworden als een toeristische trekpleister van formaat. Maar wat maakt Venetië nu net zo romantisch?

100JPG

© Reisfanaten.be

Eilandenparadijs

Een logische eerste verklaring voor de aantrekking en de pracht van Venetië is natuurlijk het feit dat de stad eigenlijk bestaat uit een groep van 117 eilanden. Die 117 eilanden zijn met elkaar verbonden door meer dan 400 bruggen en ontelbaar veel kleine kanalen. Met een van de vele gondels die Venetië rijk is de vele kanalen ontdekken, is dan ook een activiteit die in het zenit zit mochten we romantiek kunnen wenen. Romantisch gezang van een van de vele gondeliers volledig optioneel! Maar heb je je ooit al eens afgevraagd hoe het dan zit met het verkeer in de grootstad met al dat water? Het antwoord daarop is ontzettend simpel: auto’s zijn op dit eilandenparadijs niet toegelaten. Sterker nog: er is slechts één autoweg die je de stad kan binnen leiden. Geen geronk van motoren dus op deze magische plek.

Het fabuleuze San Marcoplein

Het wereldberoemde San Marcoplein vormt het centrum van Venetië en huist enkele wondertjes van de architectuur zoals de befaamde San Marcobasiliek en het beruchte Dogepaleis. Verder wordt het plein gesierd door ontelbaar veel kleine en wat grotere versieringen. Het uitzicht hier is dan ook van een ontluisterende pracht. Maak met je partner hier een heerlijke avondwandeling in de schemering en je kunt niet alleen de drukte vermijden maar bovendien heerlijk van elkaar genieten.

© Reisfanaten.be

© Reisfanaten.be

Romantisch diner

Wat is romantiek zonder eten? Toch een beetje een verhaal dat nog beter had kunnen zijn niet? Gelukkig dan ook dat Venetië werkelijk overbevolkt zit met klasserestaurants die jou en je partner een avondje volstrekt genot kunnen bieden. Daarbij heb je een ruime keuze tussen de traditionele pizzeria’s, de lokale specialiteiten, echte heerlijke visrestaurants of zelfs de wereldvermaarde Gelateria’s van Venetië. Een avondwandeling in deze schitterende stad onder het genot van een ijsje? Schrijf mij alvast maar in!

Bruggen kijken

Zoals we al eerder zeiden: Venetië telt zowat 400 bruggen die de kanalen overspannen. Van die 400 bruggen zijn er heel wat die simpelweg de noemer prachtig horen mee te krijgen. Een leuke activiteit in Venetië is dan ook je partner te hand nemen en samen op ontdekkingstocht trekken doorheen de rijke geschiedenis van deze stad waarvan je heel wat in de bruggen zult terugvinden. Maar aan het eind van de dag? Dan is gewoon de heerlijke atmosfeer die Venetië zo uniek maakt, ook het toppunt van romantiek.

© Reisfanaten.be

© Reisfanaten.be

Ontdek meer

Onze reis naar Venetië
Ons hotel in Venetië
Bezienswaardigheden Venetië
Beleven in Venetië
Vervoer in Venetië
Eten in Venetië
Shoppen in Venetië

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Venetië? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen