menu

5 musea in Venetië, die je zeker moet bezoeken

Venetië is een van de mooiste steden van Europa, maar ook fraaie steden lijden soms onder regenachtige dagen. Het is daarom handig om wat binnenactiviteiten achter de hand te hebben. Gelukkig is Venetië een stad met een lange historie en heeft het op cultureel gebied veel te bieden. Welke musea in Venetië zijn interessant?

5 musea in Venetie, die je zeker moet bezoeken a

© Reisfanaten.be

Het Dogepaleis
Het Dogepaleis – de fundamenten stammen uit de 9e eeuw – is een van de bekendste locaties van Venetië. Dit gebouw was de residentie van de leider van de Republiek Venetië en bood plaats aan een aantal politieke instituten. Het paleis is gebouwd in een gotische stijl. Dit belangrijkste gebouw van Venetië heeft de beschikking over een aantal prachtige zalen zoals de Zaal van de Grote Raad (Sala del Maggior Consiglio) en de Sala dello Scudo die nog steeds vol hangt met landkaarten. Aan de achterzijde van het Dogepaleis bevindt zich de bekende Brug der Zuchten, die het paleis verbond met de gevangenis.

Basiliek van San Marco
Naast het Dogepaleis staat de Basiliek van San Marco. Deze kathedraal stamt ongeveer uit het jaar 1060. Hoewel natuurlijk geen echt museum bezit de Basiliek van San Marco stukken die in een museum niet zouden misstaan. Zo is het altaarstuk Pala d’Oro voorzien van vele prachtige edelstenen. Helaas was Napoleon dezelfde mening toegedaan, hij heeft namelijk een aantal edelstenen gestolen. Op de eerste etage bevindt zich het museum Marciano waar u zich kunt vergapen aan de beroemde vergulde bronzen paarden.

Winkelen in Venetie a

© Reisfanaten.be

Gallerie dell’Accademia
De naast de brug Ponte dell’Accademia in de wijk Dorsoduro gelegen Gallerie dell’Accademia is een museum dat een kunstliefhebber niet mag missen. De collectie van dit Venetiaans museum omvat werken uit diverse periodes zoals de Barok en de Vroege en Hoog-Renaissance. Een van de meest fraaie werken is La Tempesta (Het Onweer) van Giorgione.

Peggy Guggenheim Collection
De familienaam Guggenheim is sterk verbonden met het verzamelen van (hedendaagse) kunst. De Peggy Guggenheim Collection is gevestigd in het Palazzo Venier dei Leoni dat zich vlakbij het Canal Grande bevindt. Tot haar dood in 1979 bewoonde Peggy Guggenheim dit paleis zelf, daarna werd het opengesteld als museum. Tot de collectie behoren werken van kunstenaars zoals Pablo Picasso, Marcel Duchamp, René Magritte, Salvador Dalí en Piet Mondriaan.

Museo Vetrario
Venetië staat van oudsher bekend om zijn glaskunst. De geschiedenis van de Venetiaanse glaskunst kunt u bewonderen in het Museo Vetrario dat is gevestigd in Palazzo Giustinian aan het Canale San Donato. Het museum beschikt over stukken die dateren uit de Egyptische tot de moderne tijd. De collectie toont de ontwikkelingen die de glaskunst door de eeuwen heeft doorgemaakt. Uiteraard wordt de Venetiaanse glaskunst zoals die ontstond op het eiland Murano niet overgeslagen.

Ontdek meer

Onze reis naar Venetië
Ons hotel in Venetië
Bezienswaardigheden Venetië
Beleven in Venetië
Vervoer in Venetië
Eten in Venetië
Shoppen in Venetië

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen