menu

Weekendje weg midden de natuur in Landal Mooi Zutendaal

We hebben al heel wat afgereisd en tot voor enkele jaren keken we steevast uit naar een leuk hotel en bijhorende verwennerijen. Echter sinds we het gemak en het comfort van de Landal Greenparks parken ontdekt hebben zijn we een nieuwe weg ingeslagen. De kinderen zijn op een leeftijd gekomen waarop wat vrijheid geven als zeer leuk ervaren wordt en dan bieden de Landal Parken net dat wat kinderen nodig hebben: een mooi en leuk huisje, zwembad, speeltuinen en heel veel ruimte om te spelen, te lopen en te fietsen. En de ouders? Die kijken van ver toe en zien dat iedereen de tijd van zijn leven heeft.

Weekendje weg midden in de natuur in Landal Mooi Zutendaal

© Reisfanaten.be

Bollo, onze dikke vriend

Wat Mickey Mouse is voor Disneyland Parijs en Mack voor Europa-Park, dat is Bollo voor Landal. De kinderen spreken niet over Landal, ze praten honderduit over het huisje van Bollo. Het is voor hen steeds een blij weerzien met een bekende kindervriend.

Weekendje weg midden in de natuur in Landal Mooi Zutendaa

© Reisfanaten.be

Daar is onze Subaru XV weer

Gezien de positieve ervaringen van de vorige keer opteren we er terug voor om de Subaru XV te testen. Het is gewoon een heel aangename familie-auto met alle comfort en rijplezier en met zijn 4*4 aandrijving kan hij ook gerust eens een niet geasfalteerde weg aan. Als je op reis gaat, kun je het dan maar beter goed doen. Zijn design, de vele accessoires, specificaties, maar vooral zijn cruise control, automatische versnelling en de EyeSight maken van rijden een plezier. Ook die ervaring eens voelen? Vraag alvast een proefrit aan.

Weekendje weg midden in de natuur in Landal Mooi Zutenda

© Reisfanaten.be

In en rond het park

Mooi Zutendaal is een groot park met diverse soorten vakantiehuisjes die allemaal op wandelafstand van de centrale punten in het park liggen. Er is een binnen- en buitenzwembad, een survivor parcours, een grote speeltuin, kinderanimatie en nog veel meer. Eens je het park uit gaat, start een nieuwe “groene” wereld. Oneindig veel fiets- en wandelmogelijkheden te midden van een groen kader nodigen je uit om het sportieve en het ontspannende in je boven te halen.

Nationaal Park Hoge Kempen

Nog geen 10 minuten fietsen van Landal Mooi Zutendaal rijd je het Nationaal park Hoge Kempen binnen. Dit is een uniek beschermd natuurgebied dat zich uitstrekt over de gemeenten Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Zutendaal, Lanaken, Genk en As. Het gebied bestaat uit meer dan 5700 ha bos en heide en is toegankelijk via 6 verschillende toegangspoorten. Het is ook het biotoop van tal van bijzondere en zeldzame dieren. Maar ook de mens is welkom om, met respect voor fauna en flora, te genieten van dit stukje natuur.

Weekendje weg midden in de natuur in Landal Mooi Zu

© Reisfanaten.be

Een eerste leuke activiteit, die wij ondernemen in Nationaal Park Hoge Kempen is het blotenvoetenpad. Op een 3 km lang parcours ervaar je tal van gewaarwordingen en sensaties rond de bodem en de natuur. Daarna kun je je fietstocht verder zetten op een van de vele bewegwijzerde routes. Er zijn er tientallen en de ene al langer dan de andere. Voor ieder wat wils! Zelf kiezen we voor een route die de talrijke fietsknooppunten volgt, een dikke 35 km lang en ideaal voor een dagje fietsen.

Ook wandelen hier een plezier. Wij kiezen voor een 14 km lange wandeling die ons langs de Mariagrot brengt. We nuttigen een snack in de bistro er recht tegenover, ideaal om je route in 2 te delen. De wandelroutes in het nationaal park zijn heel goed georganiseerd. Maar liefst 51 lussen over 220 km paden staan garant voor heel wat wandelplezier. De lusvormige wandelingen variëren van 3 tot 14 km en zijn allemaal even mooi. Zo is er voor elk fitheidsniveau wel een mogelijkheid. Bovendien kunnen de lussen ook gecombineerd worden en kun je overstappen via de wandelwissels.

Meer tips voor een langere vakantie

Hoewel je hier nog steeds in België bent, ligt Nederland op een boogscheut verwijderd. Zoals we allemaal wel al weten, zijn er daar ook best wel heel wat leuke familie-dingen te beleven. Zo is er de GaiaZOO in Kerkrade, Valkenburg, Maastricht, … allemaal niet zo ver. In België heb je nog Plopsa Indoor, Outlet Maasmechelen Village, Hasselt, C-Mine in Genk, … vlakbij. En laat dat nu allemaal dingen zijn die we al eens gedaan hebben, soms met Landal, soms via een andere formule.

Nieuw voor ons en zeker het vermelden waard is Cosmodrome Kattevennen. Deze expo en sterrenwacht is heel leuk voor kinderen, vooral wanneer ze astronaut willen worden. Dromen en wetenschap komen hier samen. We kijken naar een show op een 360° scherm en geven onze ogen de kost in de tentoonstellingsruimte. Je kunt er ook sterren kijken, zelfs overdag. Geïnspireerd door de ruimte-avonturen hangen onze kinderen nadien de astronaut uit in de speeltuin van Kattevennen.

Weekendje weg midden in de natuur in Landal M

© Reisfanaten.be

Zutendaal en omstreken is een aanrader voor een familievakantie in eigen land. Landal Mooi Zutendaal is de perfecte uitvalsbasis om al dit moois te verkennen. Wij zijn alvast overtuigd.

Nuttige informatie

Landal Mooi Zutendaal – Gijzenveldstraat 75, 3690 Zutendaal
Cosmodrome Kattevennen – Planetariumweg 18 – 19, 3600 Genk
Nationaal Park Hoge Kempen – 6 toegangen (Maasmechelen 2 keer, As, Genk, Lanaken, Zutendaal)

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen